Vedder
Vedder

Vedder

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Emmen

Leeftijd

9 maand(en)

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

17-09-2024

Oorsprong van dier

Spanje

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Mijn naam is Vedder, en dan bedoel ik met een grote V. Ik ben onverschrokken, energiek en slim en het ontbreekt mij niet aan zelfvertrouwen. Als ik ’s ochtends opsta ben ik al vrolijk en mijn staart staat geen momentje stil. Ik ben fijn gezelschap en, ècht waar, het zonnetje in huis. En als je mij niet gelooft kijk maar naar mijn koppie. Daar tussen mijn oren staat een grote V. Oké, het ontbreekt mij dus niet aan zelfvertrouwen maar als je diezelfde grote V op mijn koppie vanuit een andere hoek bekijkt zie je een klein hartje. En dat heb ik ook. Ik heb hier in Nederland al veel geleerd zoals netjes aan de riem lopen en mij keurig voorstellen aan andere honden. Ik ken ook al wat basiscommando’s want ik ben immers een slim mannetje!
En dan daarbij, voor eten doe ik alles. Toch zijn er nog enkele dingen die ik spannend vind. Ze zeggen dat ik tijd nodig heb om er op mijn tempo naar te kijken het in mij op te nemen, dan is het daarna gelijk al een stuk minder spannend voor mij. Ik vind mensen en andere honden superleuk en gezellig en ik maak er gemakkelijk contact mee. Maar katten en kleine kinderen, dàt weet ik zo net nog niet. Katten vind ik nog spannend en ik daag ze uit met een play bow. Ik denk dat ik met een beetje hulp misschien wel vriendjes zou kunnen worden met een kat. Kleine kinderen vind ik heel leuk, ik wil graag knuffels en gezelligheid met ze delen maar ik ben nog wel jong en onstuimig....
Ik kan mij prima zelf vermaken. Het liefst ben ik overdag in de tuin. Ik dartel achter vlinders aan en probeer vliegjes en krekels te vangen. Ik speel ook graag met mijn bruine knuffel. Die gooi ik hoog in de lucht en vang ik op mijn pootjes weer op. Wist je trouwens dat ik gek ben op water? Ze hebben hier speciaal voor mij een pierebadje opgezet en ik speel hier de hele dag in. Buitenshuis zou ik ook wel graag in het water zwemmen. Als ik de kans krijg spring ik er namelijk gelijk in. Lekker spetteren aan de lange lijn, maar echt goed zwemmen kan ik niet en dat moet ik zeker nog leren.
Heb ik je al verteld dat ik een prima speurneus ben? Achter mijn neus aan gaan is mijn grootste hobby. Buitenshuis lekker met je neus in het gras wroeten en holletjes uitgraven. En als er eens een hond zijn bal heeft laten liggen dan vind ik die terug. Ik vind echt alles voor je terug, ook dingen waarvan jij niet meer wist dat je het kwijt was. Alle pubers die hun spullen laten rondslingeren zijn bij deze gewaarschuwd! Trouwens, ik ben ook graag in de keuken want daar gebeurt het. Eerst eens even kijken of ik misschien zelf iets kan pakken, en als dat niet lukt volg ik je als een schaduw want wie weet valt er per ongeluk wel iets eetbaars op de grond. Oh ja, die afwas daar kan ik je ook prima mee helpen. En de keukenvloer ‘stofzuigen’, geen probleem. Ik help je, want ik ben de beroerdste niet.
Zo, nu weten jullie wie ik ben.

Verhuishond Vedder

Ras
Podenco
Adoptiekosten
€275-€500
Reden herplaatsing
Scheiding

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Heel actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Door een scheiding zou Vedder gehele dagen alleen thuis zijn en dat is niet wat we als stichting willen voor een jonge hond.

De adoptiekosten bedragen 395 euro. Hiervoor kunt u van ons verwachten:
Inentingen: Rabiës, Cocktail
Ontworming
Behandeling tegen vlooien en teken
Bloedonderzoek op Middellandse Zeeziektes
EU Paspoort en microchip
(Vervoer naar Nederland)
Castratie
Een anti-ontsnappingstuig, een martingale halsband, polsbandje en een riempje.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar