Floki
Floki

Floki

Verhuishond

Woonplaats

Eindhoven

Leeftijd

4 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

21-09-2024

Oorsprong van dier

Italië

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Hoi, ik ben Floki, een vierjarig teefje en kom oorspronkelijk uit Italië. Wat precies mijn verblijfsstatus daar is geweest, wat ik daar heb meegemaakt en hoe ik ben vervoerd naar Nederland, weet mijn baasje niet precies. Wat ze wel weet is dat ik ongeveer 4-6 maanden oud was en dat ik terecht ben gekomen bij twee lieve baasjes. Rond de leeftijd van 2 jaar gingen mijn vorige baasjes scheiden. Helaas moest ik dus een nieuw thuis vinden. Die heb ik gevonden bij mijn huidige baasje. Zij waren eerst met twee en nu is ook na 2 jaar daar nog maar eentje van over. Hier moest ik best even aan wennen en mijn baasje ook.

Hoewel ik een fijne plek heb waar ik nu woon, geniet van het park dat nabij ligt, daar graag met andere honden speel en nadien lekker thuis op mijn mand plof, blijkt het toch wat veel voor mijn baasje om alleen voor mij te zorgen. Ze heeft een drukke baan en had zich erop ingesteld de zorg voor mij te kunnen delen.

Als je aan mensen vraagt die mij kennen, omschrijven ze mij als een hond met een lief kopje, al zeg ik het zelf, iemand die graag geknuffeld wordt, haar manieren weet, prima alleen thuis kan blijven en graag met je in de auto stapt om nieuwe natuurgebieden te ontdekken. Ik ben best slim dus vindt het daarin leuk uitgedaagd te worden. Stop wat voer in een puzzel met torentjes en ik ga met liefde ermee aan de slag!

Wat ik moeilijk vind en waar ik minder goed in ben, is het omgaan met mensen die mij onbekend zijn. Wanneer mensen geen aandacht voor mij hebben, is er niks aan de hand, maar wanneer het om mij draait of ze zich in mijn territorium begeven, zal ik altijd blaffen en mijn baasje beschermen. Het wennen aan nieuwe mensen duurt bij mij wat langer dan je wellicht wenst, maar het gaat mij een stuk beter af wanneer mijn baasje er niet is. Daarnaast vind ik de onvoorspelbaarheid van kinderen niks en kunnen katten ook beter uit mijn buurt blijven.

Ik ben het liefste op zoek naar een plek waar al een hond is. Uit ervaring blijkt dat ik altijd een stuk makkelijker wen en mensen vertrouw als een andere hond het goede voorbeeld geeft. Daarnaast vind ik het fijn om lekker veel buiten te zijn, dus een tuin met gras heb ik het liefste. Zoals gezegd kan ik prima een poosje alleen thuisblijven en zal ik niks doen wat niet mag. Als het wat druk wordt, mag je me ook in de bench zetten. Wellicht voelt dat voor jou niet fijn, maar het is een plekje waarvan ik weet dat niemand mij wat kan doen.


Floki ziet er misschien heel lief, leuk en schattig uit, maar het is echt een hond met een rugzakje, zoals je hierboven ook al kan lezen. Het is aan te raden om een gedragsdeskundige in te schakelen / met haar op training te gaan om samen een band op te bouwen en samen aan haar gedrag te werken zodat ook zij een minder stressvol leven tegemoet kan. Ben jij een baasje die deze last kan dragen, ook voor de aankomende jaren? Dan hoor ik het graag!

Verhuishond Floki

Ras
Mix
Adoptiekosten
€100-€150
Reden herplaatsing
Scheiding

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Nee
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Ja
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

Wegens een relatiebreuk, de tijdsinvestering en complexiteit van het gedrag van Floki, in combinatie met mijn werk en verdere leven, tot de verdrietige conclusie gekomen dat herplaatsing uiteindelijk voor Floki ook beter zal zijn. Ik kan haar helaas niet meer de tijd en zorg geven waarvan ik vind dat ze die verdient.

De adoptiekosten zijn €150,-

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar