Jax
Jax

Jax

Verhuishond

Woonplaats

Kortgene

Leeftijd

2 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

21-09-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Jax is een lieve, aanhankelijke, slimme en actieve hond. Hij weet zichzelf soms niet zo goed een houding te geven, wat duid op een bepaalde onzekerheid, wanneer hij dit heeft kan hij dan ook een beetje zenuwachtig doen. Vanwege die onzekerheid kan hij soms dan ook gaan blaffen naar andere honden op straat, niet uit een agressieve manier, maar juist omdat hij niet weet hoe hij zich moet gedragen. Desondanks dit stukje, zien wij in dat als hij een juiste familie heeft waar hij compleet krijgt wat hij nodig heeft, hij dit gedrag waarschijnlijk niet zou vertonen.
Jax is heel graag onder de mensen, houd van kinderen en andere dieren. Wij hebben zelf twee katten en een aantal kippen, Jax kan prima overweg met beide dieren en loopt er graag tussen. Het liefste zou hij met andere dieren willen spelen en denken wij ook dat het voor hem goed is om in een gezin te komen met nog een andere hond, waarmee hij dan kan spelen. Jax is ook goed met kinderen en is bij ons opgegroeid met onze dochter van inmiddels 1,5 jaar oud. Met onze dochter is hij dan ook altijd voorzichtig en lief. Hij is goed afgericht wat betreft niet in de tuin poepen en plassen, netjes luisteren naar commando's zoals, zit, af, blijf, naast, rondje draaien(spin), vrij e.d..
Jax stopt zijn enthiousiamse niet onder stoelen of banken en wilt dan ook heel graag laten zien dat hij voor jou wilt werken en het goed wilt doen. Wat Jax nodig heeft is een baasje die ervaring heeft met het herder ras, die het nodige geduld kan opbrengen en ook voldoende tijd heeft voor hem. Wij zoeken een nieuwe eigenaar die een ruime tuin heeft, het liefst ook nog een andere hond van zijn formaat, die niet full-time werkt en dus voldoende tijd heeft om hem de nodige uitdaging te bieden die hij fysiek en mentaal nodig heeft. Ook zouden wij voor hem graag een gouden mandje zien in een gezin, waar hij ook genoeg liefde van alle gezinsleden kan ontvangen. Gezien dat Jax dol is op kinderen zouden we dat erg leuk vinden voor hem, maar het is geen must.

Verhuishond Jax

Ras
Witte Herder
Adoptiekosten
€150-€275
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Heel actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De reden dat we Jax met pijn in ons hart zullen herplaatsen naar een ander gouden mandje is omdat wij hem niet kunnen bieden wat hij nodig heeft. Wij hebben een jonge dochter die veel aandacht vergt en er is nog een kindje op komst, waardoor wij inzien dat er nog minder tijd voor Jax overblijft. Hij verdient het om een plekje te hebben waar er wel genoeg tijd en aandacht naar hem uitgaat. Ook realiseren wij ons dat een herdershond een bepaald type persoon vereist, dit sluit dan ook weer aan voor ons op het niet kunnen bieden wat hij nodig heeft. Wij zullen Jax enkel herplaatsen als wij een fijn gevoel hebben bij de adoptant en voldoende weten over de leefsituatie en ervaring van de geinteresseerde.
Wij zullen adoptiekosten vragen voor Jax, omdat wij enkel reacties willen ontvangen van mensen die echt geinteresseerd zijn in hem en ook niet uit impuls een hond zoeken. De adoptiekosten voor Jax die wij vragen is om deze reden dan ook een bedrag van EUR 275,-

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar