Mona
Mona

Mona

Verhuishond

Woonplaats

Zeist

Leeftijd

9 maand(en)

Geslacht

Teef

Formaat

Klein (tot 35 cm)

Laatste update

22-09-2024

Oorsprong van dier

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Mona is een prachtige jonge(9 maanden) Jack Russell Terrier. Ze is ontzettend gezond, echt slim, heel veel actief en super fit. Ze is ontzettend lief en heel erg speels. Ze rent graag achter de bal aan in het bos. Ze kan de bal 1 uur lang achtervolgen Ze kan ook los.

Ik heb haar een ​​maand geleden uit Turkije geadopteerd (ze heeft een Nederlands paspoort) om haar een ​​tweede kans te geven en een goed leven te bieden. Ze vindt Nederland dus nog steeds een beetje eng, maar ze went zeker snel. Ze is eerder wel samen met katten en honden gewoond. Maar helaas kan ik haar niet houden omdat ze niet goed overweg kan met onze katten. Met katten wil ze graag spelen maar mijn katten vinden haar te druk. Maar ze kan heel goed overweg met kitten of met katten die haar drukte niet zo erg vinden. Dus met veel pijn in mijn hart ben ik op zoek naar een nieuw, liefdevol thuis voor Mona.

Ze is heel leergierig en luistert meestal heel goed. Ze kan de commando’s; zit, kom, wacht, toe maar, mandje, kijk. Ze heeft alemaal binnen een maand geleerd. Ze is ook bench getraind. Ze kan een paar uur of de hele nacht in de hondenbench blijven. Nog niet volledig zindelijk, maar ze zal het over een paar maanden volledig leren.

Ze vindt honden eng tijdens wandelingen, dus blaft ze af en toe maar nooit agressief, na verloop van tijd zal ze leren hoe ze zich moet gedragen. Daarom denk ik dat ze wel in een huis met een hond kan verplaatsen.

Verder is ze dol op kinderen. De eerste keer vindt ze onbekende mensen eng, maar de tweede keer raakt ze mestaal eraan gewend. En Mona slaapt 's nachts graag bij jou in bed.

Ze verdient een goed plekje waar ze lekker actief kan zijn. Ik zoek eerst een nieuw thuis voor haar in de buurt, zodat ik de kennismaking makkelijker kan opbouwen en ervoor kan zorgen dat ze zich goed aanpast. Maar het hoeft niet in de buurt te zijn als je echt denkt dat het een goed thuis voor haar zou kunnen zijn.

Verhuishond Mona

Ras
Jack Russell Terrier/Mix
Adoptiekosten
€150-€275
Reden herplaatsing
Klikt niet met andere huisdieren

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Heel actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Ze past helaas niet bij onze katten en het energie niveau past ook niet goed bij onze woning en omstandigheden. Met pijn in ons hart zoeken we een gouden mandje voor Mona. Meer ruimte zou beter zijn, zodat ze lekker kan rennen. Genoeg aandacht en liefde is voor Mona het allerbelangrijkste. Lekker wandelen ook.

De voer voor drie maanden, snackjes, riemen en overige spullen worden meegeven. Ik vraag 250 euro voor haar. Ik wil dat ze op een goeie plek terecht komt waar ze voor altijd mag blijven. Wil je haar de tweede kans geven die wij haar niet konden geven?

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar