Louie
Louie

Louie

Oppashond - Gastgezin

Soort Oppas

Gastgezin

Woonplaats

Bergen op Zoom

Leeftijd

2 jaar

Laatste update

06-10-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Louie is een bijzondere hond, geboren op een boerderij in Canada en met ons mee verhuisd naar Nederland in 2022. Zijn vader is een Labrador en zijn moeder een East European Village dog (een mix van vanalles). We zoeken een tijdelijk of permanent nieuw thuis voor hem.

Hij is een hele lieve relaxte hond thuis, maar buiten is hij onzeker en daardoor angstig. Dat uit zich in onvoorspelbaar gedrag, afwisselend ontspannen en gespannen, met uithalen naar sommige mensen en honden. Door onvoorziene omstandigheden, o.a. rondom emigratie en de geboorte van ons zoontje, kunnen we Louie niet de ruimte en aandacht bieden die hij nodig heeft. We realiseren ons dat zijn onvoorspelbare gedrag daardoor toeneemt en gunnen hem een stressvrijer leven.

We hopen daarom dat we iemand kunnen vinden die de ruimte heeft en het geduld om met hem aan zijn zelfvertrouwen te werken. Hij gaat heel goed samen met ons zoontje van 2 jaar, maar omdat hij buiten onbetrouwbaar is, lijkt het ons beter dat hij in een huishouden zonder kinderen is. Wij kunnen b.v. nooit alleen met hem en onze zoon naar buiten, omdat hij te sterk is als hij reageert, dus het wordt voor ons steeds moeilijker om te combineren. Door zijn grootte en kleur kan hij intimiderend overkomen, maar hij is echt een goedzak en heeft vooral iemand nodig die hem rust biedt, aandacht en duidelijkheid.

Hij kan prima alleen thuis zijn en mee in de auto. Bij de dierenarts is hij gespannen, maar hij laat het wel toe Met sommige honden kan hij ook prima samen en dan is hij speels en zachtaardig, een maatje in huis zou hem waarschijnlijk juist goed doen. Maar op sommige honden reageert hij erg heftig, dus het ligt er maar net aan of het 'klikt'.

Omdat hij nog jong is, hebben we er alle vertrouwen in dat veel van zijn gedrag nog goed te trainen is. En dan is hij echt een trouw maatje die voor je door het vuur gaat.

Het is voor ons erg pijnlijk om tot deze beslissing te komen, maar als we geen nieuw thuis voor hem zoeken dan doen we hem tekort. We staan ook open voor een tijdelijke opvang van b.v. een half jaar. Zodat we naar een permanent eoplossing kunne zoeken terwijl hij in goede handen is.

Neem gerust contact op met vragen over Louie als hij misschien dé hond voor jou/jullie zou kunnen zijn.

Oppashond Louie

Ras
Labrador mix

Periode

    Vanaf November 2024

Wensen

Ervaring
Ja, graag
Referenties
Ja, graag
Vergoeding
Ja, in overleg

Thuissituatie

Honden
Nee
Katten
Nee
Kinderen
Nee

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Nee

Karakter

Angstigheid
Ja
Zindelijk
Ja
Uitlaten
Ja
Commandos
Ja

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar