Xavi
Xavi

Xavi

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Urmond

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

14-10-2024

Oorsprong van dier

Rusland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Ontmoeten = Verliefd worden. Een hondje met een handicap die alles kan! Xavi, opgewekt, ondernemend, tikkeltje ondeugend en zin in avontuur

Xavi ondanks haar beperking een alert, nieuwsgierig, vrolijk, actief hondje met een schattig uiterlijk. Ze is ongeveer 1 jaar jong, schofthoogte 42cm – gewicht 7 kg. Ze houdt van knuffelen, wandelen, spelen, kuilen graven en eten. Bij een eerste ontmoeting met Xavi maakt je hart vanzelf een sprongetje.

Xavi is een lief, aanhankelijk, makkelijk gezelschapshondje. Met een smakelijk botje kan ze probleemloos (na gewenning) een paar uurtjes alleen thuis blijven in een bench. Autorijden vindt ze heerlijk, ze gaat dolgraag overal met je mee op pad. Voordat je het weet, zit ze al in de auto op je te wachten. Het passeren van mensen met honden, auto’s, fietsers; voor Xavi geen probleem.

Xavi is een zachtaardig hondje die van een te zware stem snel onder de indruk is. Idem voor teveel prikkels, een iets rustige omgeving zou voor haar het beste zijn.
Ondanks haar handicap aan het voorpootje springt ze op de bank, keukenstoel en als het moet (ligt daar een stuk worst?!) zal ze via de stoel op de tafel springen. Allemaal ondeugd, daarmee zijn we in training.

Ze is dol op wandelen en daarbij gaat haar staartje fier de lucht in. Snuffelen, snuffelen en nog eens snuffelen…. Ze is een slim en dapper dametje. Hele dagen binnen zitten zoekt Xavi niet!! De wandeling van momenteel 3 km loopt ze met gemak mee. Na een wandeling heeft ze nog genoeg energie over. Ze speelt graag met speelgoed, heerlijk ravotten met andere honden, kuilen graven en botjes begraven. Xavi is een bezig bijtje. Ze is dolgraag bij je en schroomt niet om een poging te doen om samen met jou in bed te gaan slapen voor de nachtelijke uurtjes.

Xavi kan ontzettend goed met andere honden, katten en Spirit de Shetlandpony vindt ze geweldig. Ze past zich makkelijk aan maar is ook op een leuke manier zelfverzekerd. Xavi is absoluut geen saaie hond! Wij zoeken een familie die haar niet als zielig beschouwd. Haar re-start is reeds begonnen! Wij merken ook aan alles dat Xavi positief de wereld tegemoet treedt.

Gezondheid:
Xavi heeft een afwijkende stand van het rechter voorpootje. Ze gebruikt het pootje soms als een ‘loopstok’, in stilstand kan ze er soms op rusten terwijl ze het pootje bij lopen en rennen intrekt. Als stichting hebben wij dit pootje in een Orthopedisch Dierenartscentrum laten onderzoeken. Foto’s gemaakt en besproken. Diverse opties kwamen hierbij naar voren. Als nummer 1 bleef echter staan: het beste is om geen operaties te gaan uitvoeren en/of te gaan werken met een brace. Bij eventuele kennismaking en interesse kunnen wij u hier meer over vertellen.

Voorkeur adoptanten: Xavi zoekt een liefdevol thuis, mensen die een zachtaardige en sociale rushond kunnen waarderen. U moet zelf wel echt 100% dol op knuffelen zijn want dat staat bij Xavi op nummer 1. Heeft u veel tijd en honden ervaring en reeds een hond aanwezig? Zou dit knappe sociale hondenmeisje bij u passen? Zoekt u een zachtaardige, aanhankelijke, bescheiden vriendin met wie je heerlijke korte wandelingen kunt maken en ‘s avond samen op de bank wilt doorbrengen: wij zeggen Xavi!
Een familie met een reeds gelijkwaardig speel hondenmaatje zou leuk zijn voor Xavi, dat zou zeker een pluspunt zijn omdat Xavi echt superdol op spelen is met soortgenoten.

Verhuishond Xavi

Ras
mix
Adoptiekosten
€275-€500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Geef Xavi de tijd en het vertrouwen, ze zal elke dag een glimlach op je gezicht toveren. Kom zeker vrijblijvend kennismaken. Xavi zal bij binnenkomst gaan blaffen. Al snel komt ze snuffelen en een aaitje halen. Het is een geweldig lief vrolijk hondje. Xavi is te bezoeken in omgeving Urmond.

Wij vragen €450 euro. Uiteraard is zij gechipt, gevaccineerd, gesteriliseerd, en een paspoort en is volledig op orde met haar vaccinaties (incl. ontvlooien en ontwormen)
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar