Goomba

Verhuishond

Woonplaats

's-Hertogenbosch

Leeftijd

4 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Klein (tot 35 cm)

Laatste update

11-10-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Goomba is een hele sociale lieve hond naar volwassenen toe.

Hij houdt van aandacht en ook van samen spelen met ons als volwassenen, lekker rennen, ravotten, achter een bal aanrennen. Lange wandelingen zijn niet aan hem besteed, vaak doet hij zijn behoefte en wil hij snel naar binnen, lopen we toch wat langer dan vindt hij het ook oke, alleen langer dan pak en beet 15 minuten hoeft voor hem niet, dan merk je dat hij wat kortademiger wordt en heeft hij wel even thuis tijd nodig om weer even bij te komen.

Goomba kent de commando's hier, af en zit. Ook als hij zit te wachten op bijvoorbeeld zijn eten en je zegt: ''ga maar'', dan weet hij dat het goed is en hij kan gaan eten. Goomba is volledig zindelijk en kan langere tijd alleen zijn. Hij is het ook gewend om naar een pension te gaan (denk aan als je op vakantie gaat). Daar speelt hij regelmatig met andere honden en volgens het pension gaat dit altijd goed.

Helaas is het wel zo dat Goomba niet goed overweg kan met kinderen, alle drukke aandacht speciaal voor hem en met spelletjes wel... maar zodra hij denkt dat ze iets van hem willen wegpakken waar hij zijn zinnen op heeft gezet hapt hij toe. Voorheen was het nog weleens zo dat hij alleen begon te grommen en dan wisten de kinderen dat ze van hem weg moesten blijven. Dus we hoopte dat het daarbij zou blijven, maar inmiddels is dit helaas niet meer zo.

Als de bel gaat, gaat Goomba ook aan, hij laat goed horen dat hij in huis is op dat moment. En als het dan ook nog eens visite blijkt, is hij helemaal in zijn element! Hij vindt het dan alleen lastig om rustig te blijven, dus hij springt graag tegen ze op en uit enthousiamse laat hij ook helaas nog weleens zijn urine lopen. Gelukkig na een tijdje negeren, gaat hij zijn plekje opzoeken en rustig liggen.

Goomba mankeerd (zoals weleens anders bekend is bij Franse Bulldogs) niks aan zijn luchtwegen, hij heeft open neusgaten en zijn snuit is lang genoeg om hierin geen problemen te ondervinden ( bevindingen van de dierenarts).

Wat betreft een nieuw baasje zoeken we iemand die goed om kan gaan met zijn behoefte aan spelen! Want hier maak je hem het meest blij mee! Iemand die geen kinderen heeft. En natuurlijk echt een maatje voor hem, met een gouden mandje!

Adoptie kosten zijn €275,-
Voer, tussendoortjes, speeltjes, halsband, riem, water/voerbak etc. zit bij deze kosten inbegrepen.

Verhuishond Goomba

Ras
Franse Bulldog
Adoptiekosten
€150-€275
Reden herplaatsing
Kan niet met kinderen

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Nee
Honden
Onbekend
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Nee
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

De reden dat wij Goomba willen laten herplaatsen is omdat hij helaas echt geen match is met onze kinderen. Wij hebben hem aangeschaft toen hij een pup was en net het nest mocht verlaten, in het begin ging dit super goed met onze kinderen. Helaas is dit het laatste jaar niet meer het geval, wat er is voorgevallen tussen hem en de kinderen is voor ons een raadsel helaas en we hebben van alles geprobeerd om dit op te lossen. Helaas is dit niet gelukt en zien we dit nog als enige optie omdat we hem ook het leven gunnen in een gouden mandje in plaats van dat hij en de kinderen steeds uit elkaar gehouden moeten worden en niemand kan staan en gaan hierdoor waar hij wil. Zowel de kinderen als Goomba zijn hier continue de dupe van.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar