Dodi
Dodi

Dodi

Stichting

Oppashond - Gastgezin

Soort Oppas

Gastgezin

Woonplaats

Kaposvar (Hongarije)

Leeftijd

5 jaar

Laatste update

18-10-2024

Oorsprong van dier

Hongarije

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Dit schatje valt momenteel op de betonnen vloer - vandaar haar open rug (zie video). Wij zijn heel intensief op zoek naar een goede en liefdevolle opvang gezin zodat zij de kans heeft om gezien te worden en een betere leven te hebben. Medische kosten en eten betalen wij als stichting.

Dodi heeft ataxie - wat niet te genezen is en betekent dat haar hersenen kleiner zijn (Kleinhirnathropie) wat leidt tot coördinatieproblemen. Haar symptomen kunnen bijvoorbeeld worden verholpen met CBD-olie. Ze heeft geen pijn - vandaar dat er geen indicatie is om haar te euthanaseren.

Ze is heel lief voor honden en mensen. Op zoek naar een wonder!
Is er iemand die haar gratis zou willen opvang bieden? We betalen de medische kosten en doneren eten. Ze moet op de begane grond wonen - en kan helaas geen trappen lopen.

Dodi is nog in Hongarije - en op zoek naar een liefdevolle gastgezin.

Meer over Dodi en haar adoptie text:
Dodi: Liefdevolle Staffordshire Terrier-mix op zoek naar een speciaal thuis. In Duits zeggen wij "Gnadenplatz gesucht" wat betekent, dat wij op zoek zijn een plaats van genade waar een hond voor waarschijnlijk maar een korte tijd nog een mooi leven kan ervaren .

Herkomst en Ontdekking: Dodi werd op 14 mei 2019 geboren als een Staffordshire Terrier-mix. Samen met haar metgezel Caramel werd ze op straat gevonden toen haar vorige eigenaar hen had verlaten. Nadat de buren het probleem meldde, nam Edit en haar team Dodi en Caramel op in hun opvang in Hongarije.

Medische Ontwikkelingen: In oktober 2023 werd bij Dodi een ataxie vermoed. Dit resulteerde in problemen met haar coördinatie en balans. De oorzaak kan variëren van een genetische afwijking tot mogelijke infecties tijdens haar puppyperiode. Ondanks haar coördinatieproblemen is Dodi een vrolijke, pijnvrije hond die goed met andere honden en mensen omgaat.

Update en Behandeling: Op 23 januari 2024 werd bij Dodi via beeldvorming ontdekt dat ze lijdt aan "Kleinhirnatrophie", een aandoening die haar coördinatie beïnvloedt. Hoewel de aandoening niet te genezen is, kan een aangepaste levensstijl en fysiotherapie haar helpen een goed leven te leiden. Dodi heeft geen pijn en haar zintuigen functioneren normaal. Ze zoekt een huis dat een rustig, stressvrij leven biedt en voldoende ruimte voor haar kleine wankeligheden.

Ideaal Thuis voor Dodi: Dodi heeft behoefte aan een rustige omgeving, bij voorkeur op de begane grond met voldoende ruimte voor haar om comfortabel te bewegen. Ze zou goed passen in een gezin met grotere kinderen, sportieve gepensioneerden of een ander gezin dat bereid is haar de extra zorg te geven die ze nodig heeft. Dodi komt volledig geënt, gechipt, ontwormd en gecastreerd aan.

Klaar voor een Speciaal Thuis? Als je een groot hart hebt en bereid bent om Dodi een warm en ondersteunend thuis te bieden, neem dan contact op met haar bemiddelaar. Dodi is klaar om haar leven te delen met een liefdevolle familie die haar unieke behoeften begrijpt en haar een gelukkig leven kan geven. Wij kunnen zelf niet bepalen hoe lang Dodi nog mag leven. En voordat reden geven wij haar ook als "Gnadenplatz" voor 50€ naar een familie. Onze grootste wens is dat ze nog liefde en een gouden maandje mag ervaren.

Oppashond Dodi

Ras
Staffordshire Terrier

Periode

    Vanaf November 2024

Wensen

Ervaring
Ja, graag
Referenties
Ja, graag
Vergoeding
Nee, ik zoek een vrijwilliger

Thuissituatie

Honden
Ja
Katten
Ja
Kinderen
Ja

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja

Karakter

Angstigheid
Nee
Zindelijk
Onbekend
Uitlaten
Onbekend
Commandos
Onbekend
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar