Avin
Avin

Avin

Stichting

Oppashond - Gastgezin

Soort Oppas

Gastgezin

Woonplaats

Den Oever

Leeftijd

1 jaar

Laatste update

14-10-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

In juni vorig jaar stond er een onbekende jongedame voor de poort van de shelter met een krat met 7 pups. Ze komen van de straat , vlakbij een benzine stationi. Ze wist niet wat ze met de pups moet doen en iemand haar op de shelter gewezen. Ze werden in de kofferbak van een auto gebracht. De pups waren ongeveer 45 dagen oud en zouden alleen niet overleven. De verantwoordelijke gemeentelijke ambtenaar was gebeld, maar gaf natuurlijk niet thuis. De pups zaten onder de parasieten, zichtbare (teken in de oortjes) en natuurlijk ook niet zichtbaar...
Avin was de favoriet van de verzorgers. Toen al wist hij de show te stelen en kreeg hij de meeste hapjes; hij groeide als kool en met zijn dikke buikje, kon niemand verbloemen dat hij meer kreeg dan de rest.
Nadat hij achter de "tralies" van de kennels verdween, trok hij zich eerst een tijdje terug. Hij werd stil, rende weg als hij het idee had dat je dichterbij hem wilde komen. Gelukkig is dat door de komst van de vrijwilliger veel beter geworden en is Avin.
Avin komt wanneer je hem roept, maar als hij denkt dat je daar 'bedoelingen' bij hebt, rent hij van je weg en maakt er een spelletje van.

Avin heeft een goede foster nodig waar vanuit hij de huiselijke gewoontes kan gaan verkennen. Onder een geduldige begeleiding van iemand die begrijpt dat hij nog alles moet leren over het in huis leven en hem die kans wil bieden, zodat zijn kansen op adoptie aanzienlijk toenemen. We willen Avin niet verder op laten groeien in de shelter en hem een van de velen laten worden, we gunnen hem dat veel betere leven.... Bent u de foster die hem wil gaan begeleiden? Meldt u zich dan aan, dan gaan we met u in gesprek.

Wat verwachten wij van de foster? Dat Avin geliefd wordt, alsof het een eigen toevoeging aan het gezin was en dat Avin langzaam meegenomen wordt in het Nederlandse leven en wij (middels foto's filmpjes en updates) op de hoogte gehouden worden van de vorderingen, zodat we hem, wanneer de foster aangeeft dat hij daar klaar voor is, kunnen promoten.

Een foster kan bij ons ook kiezen voor de optie tot adoptie. U heeft dan 10 dagen de tijd om te voelen/kijken of u en Avin goed bij elkaar passen. Mocht dat zo zijn dan gaat na die 10 dagen de fosterperiode om in een adoptie. Mocht dat niet zo zijn laat u dat ook na uiterlijk 10 dagen weten en zullen wij Avin voor het publiek gaan promoten. Hij blijft dan dus wel bij u, maar totdat er een juiste match voor hem gevonden is. U kunt hier alles over lezen op onze website.

Overigens houden wij bij zowel adoptanten als fosters een procedure aan. Deze begint met het invullen van een intake. Na het invullen van de intake houden wij een intakegesprek en als deze voor beide partijen positief werd ervaren gaan we over tot een (virtueel) huisbezoek. Pas als dat allemaal is afgerond kunnen we beoordelen of een een juiste match hebben tussen hond en mens.

Oppashond Avin

Ras
onherleidbare mix

Periode

    Vanaf Oktober 2024

Wensen

Ervaring
Nee, niet noodzakelijk
Referenties
Nee, niet noodzakelijk
Vergoeding
Nee, ik zoek een vrijwilliger

Thuissituatie

Honden
Ja
Katten
Onbekend
Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja

Karakter

Angstigheid
Nee
Zindelijk
Onbekend
Uitlaten
Ja
Commandos
Ja
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar