Nero
Nero

Nero

Stichting

Verhuiskat

Woonplaats

thessaloniki

Leeftijd

3 maand(en)

Geslacht

Kater

Laatste update

12-10-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Nero is een klein dapper ventje die werd gevonden toen hij 6 a 7 weken oud was. Hij lag huilend in de bosjes op een pleintje in de stad Thessaloniki. Omwoonden hoorde hem,maar dachten dat hij zijn moeder riep. Na een halve dag dit gemauw aan te horen dacht een van de buurtbewoners om hem te redden en mee naar huis te nemen. Daar kreeg hij heerlijk eten en een warme slaapplek. De eerste dagen heeft hij veel geslapen, eindelijk was hij veilig. Daarna begon zich een lief ventje te ontwikkelen..
Inmiddels is hij opgegroeid tot een prachtige jonge man van 12 a 13 weken oud, met een prachtige zwarte vacht wat niet kort, maar ook niet lang is en aanvoelt als zijde. Als de zon op hem schijnt kleurt hij vacht donkerbruin en dat is ook precies de kleur van zijn voetzooltjes, donker bruin, wat hem extra bijzonder maakt. Nog nooit hebben we zo een exemplaar gehad. Op een van de foto’s in het zonlicht kan je het goed zien.
Hij wordt opgevangen in huiselijke kring, met een hond. Al vind de hond hem niet leuk, hij begint er goed aan te wennen. Ook met andere katten kan hij prima om gaan, al is hij soms wat ruig met zijn speelse activiteiten. Voor hem en zijn ontwikkeling zou het goed zijn als hij samen geplaatst wordt met een andere kitten of jong volwassen sociale kat. We verwachten met kinderen ook geen problemen, maar omdat hij lekker actief is en nog niet weet hoe hij zijn nageltjes moet beheersen tijdens zijn spel denken we dat hele jonge kindjes geen succes is.
Hij houd enorm van spelen, klimmen en klauteren,om daarna lekker naast je op de bank in slaap te vallen.
Hij kan geplaatst worden in een gezin met andere katten. Ook zou ze passen in een gezin met wat oudere kinderen, die lekker met hem spelen.
Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel die je dagen vult met vreugde en knuffels, dan is Nero de perfecte keuze. Laat je betoveren door hun schattige capriolen en eindeloze genegenheid. Nero wacht vol ongeduld om zijn nieuwe thuis en hart te veroveren!

Hij is niet gecastreerd, hiervoor zijn ze nog veel te jong, hij is gevaccineerd, kattenbakzindelijk, heeft een chip en europees dierenpaspoort. Helemaal klaar voor zijn eigen gouden huisje in Nederland of België.
Hij kan mee op haar reis begin november naar Nederland of België toe. En mag direct opgehaald worden door zijn nieuwe huisgenootjes, dit zou enorm veel stress schelen voor hem. Een andere optie is dat hij wordt opgevangen in een gastgezin in Alkmaar of in Bovenkarspel.
Een aantal dagen later kan je hem bezoeken in het gastgezin, maar onze voorkeur gaat uit naar direct ophalen, om hem zo een verhuizing te besparen.

Verhuiskat Nero

Ras
Europees
Adoptiekosten
€100-€275
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Kater
Gecastreerd
Nee
Vacht
Langharig

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Leefomgeving
Geen voorkeur

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

Hij is gered van de straat in Griekenland.
Adoptie kosten zijn €225,- dit dekt een deel van de kosten die gemaakt zijn om hem naar Nederland te verhuizen. Denk aan zijn dierenarts bezoekjes, ontworming en ontvlooid, vaccinaties, chip en europees passpoort en de reis. De eerste periode heeft hij dus niks meer nodig dan alleen maar liefde en aandacht.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar