Zelda
Zelda

Zelda

Verhuiskat

Woonplaats

Rotterdam

Leeftijd

4 jaar

Geslacht

Poes

Laatste update

12-10-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Poes zoekt een nieuw huis wegens emigratie naar het buitenland.

Met pijn in ons hart zoeken we een nieuwe plek voor onze lieve poes Zelda.

Zelda is een kruising Maine Coon van 4 jaar oud (wordt eind november 5). Ze is zeer mensgericht en gek op aandacht en knuffels. Ze is dol op je gezelschap en wacht je bij thuiskomst vol enthousiasme op. Ze kletst heel wat af en ‘praat’ met je als je tegen haar praat. Zelda geeft zich helemaal aan ‘haar’ mensen. Ze komt ook af en toe op schoot na het opbouwen van vertrouwen. Naar nieuwe mensen en bezoek toe is ze gereserveerd en kijkt ze de kat uit de boom.

Zelda houdt van een rustig huishouden. Ze zou het meest op haar plek zonder jonge kinderen nu en in de toekomst. Ze is erg zachtaardig en zou nooit uithalen, maar de herrie en drukte van kleine kinderen maakt haar gespannen. Ze trekt zich dan terug. Aan onze baby heeft ze zich inmiddels aangepast, maar je ziet dat het haar stress geeft, ze kan moeilijker ontspannen. We zoeken dus een huis zonder permanente aanwezigheid van (jonge) kinderen. Zelda kan niet met honden.

Ze is nog speels en kan goed achter een balletje aanrennen. Ze kan ook apporteren en brengt het balletje dan bij je, is altijd klaar om te spelen als je haar uitnodigt! Een baasje die dagelijks even met haar speelt geeft haar veel vreugde. Bij ons slaapt ze ook op bed en ligt (als dat mag van jou) graag de hele nacht op het voeteneind. Ze laat je de hele nacht heerlijk met rust, heel fijn!

Ze is een echt dametje. Met haar prachtige ogen en lieve stemmetje weet ze precies hoe ze je kan charmeren, als ze aandacht, knuffels of spelen wil.

Zelda is gezond en actief. Ze heeft voldoende leefoppervlak nodig. Ze is gesteriliseerd en gechipt. Ze eet hypoallergene brokjes (Hills Z/D) ivm een voedselallergie. Ze eet dus enkel deze brokjes, geen snoepjes/natvoer/snacks etc en het is belangrijk dat haar volgende baasje dit blijft doen. Zoals bij elke langharige kat heeft haar vacht verzorging nodig. Ze laat zich borstelen door een vertrouwd baasje maar eventueel ook door een trimmer verzorgen.

Ze is in termen van opvoeding een zeer brave kat; gaat altijd netjes op de bak en krabt nergens aan (behalve aan haar krabpaal natuurlijk).

Zelda is een sensitieve en intelligente kat.
Bij het verhuizen zal ze tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe situatie en haar baasje(s). We zoeken iemand die haar die tijd geeft en weet dat een kat zich niet direct thuis voelt op een nieuwe plek.

Ze is ‘de enige kat’ in huis. Dit vindt ze erg fijn, zolang haar volgende eigenaar maar vaak thuis is en haar veel liefde en aandacht kan geven. Iemand die (deels) thuis werkt heeft de voorkeur, omdat ze heel sociaal is. Ze is momenteel een binnenkat maar zou vermoedelijk wel kunnen genieten van naar buiten gaan, mits dit op een veilige plek is.

Spreekt Zelda je aan en zou je haar een nieuw liefdevol thuis kunnen geven? Ben je veel thuis en heb je een rustig huishouden? Schrijf ons dan een berichtje met wat meer informatie over jezelf en je huishouden, en wie weet ontmoeten we elkaar snel als er een match lijkt te zijn!

Verhuiskat Zelda

Ras
Kruising Maine Coon
Adoptiekosten
€50-€75
Reden herplaatsing
Emigratie

Algemene info

Geslacht
Poes
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Nee
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Ja
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

Wegens emigratie naar het buitenland zoeken wij een nieuw huis voor Zelda. We vragen een vergoeding van 75 euro. Zelda krijgt al haar spullen mee inclusief haar hypoallergene voer.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar