Tijger

Verhuiskat

Woonplaats

Deurne

Leeftijd

10 jaar

Geslacht

Poes

Laatste update

17-10-2024

Dit dier is onafscheidelijk van

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Wij hebben sinds 2014 twee katten, Pluis en Tijger (ze zijn samen aan komen lopen in het asiel en werden toentertijd ook alleen samen meegegeven. Voorkeur is dus zeker dat ze samen blijven. Tijger en Pluis zijn in eerste instantie altijd binnen geweest, omdat wij in een appartement woonden. Sinds 2021 wonen wij in een tweekapper met afgesloten tuin. Sindsdien zijn ze vaker buiten, maar blijven altijd binnen de grenzen van de tuin (is ook nagenoeg onmogelijk om hier uit te kunnen). Sinds de geboorte van onze kinderen, komen de katten minder bij ons in de woonkamer. Dit komt ook doordat ze (we denken te weten dat het Pluis is) buiten de kattenbak plassen en poepen. Met jonge kinderen (waarvan er één binnenkort zal gaan kruipen) is het niet wenselijk als dit in de woonkamer/keuken gebeurd. Hierdoor zitten ze veel in de berging (en buiten in de tuin met redelijk weer). Wij kunnen ze op dit moment niet de aandacht en de liefde geven die ze wel verdienen. Het zijn hele lieve beestjes die graag aandacht krijgen en kroelen. Met kinderen kunnen ze overweg wanneer ze gewend zijn aan de kinderen. Het blijft wel zo dat ze kinderen niet zelf zullen opzoeken en het eerder uit de weg gaan, maar ze accepteren het wel als ze geaaid worden. Hebben ze er geen zin in, lopen ze weg. Wij hebben geen incidenten gehad, maar houden 'vreemde' kinderen ook bij ze vandaan omdat we weten dat ze dat niet leuk vinden. Aan onze oudste dochter zijn ze gewend en daar komen ze ook af en toe naar toe om een kopje te geven. Ze mag hen dan ook aaien. Drukte proberen ze te vermijden, maar dit gaat ook goed als ze de ruimte hebben om hun eigen plekje op te zoeken.
We hebben van alles geprobeerd om het plassen buiten de kattenbak op te lossen, maar niks lijkt te werken. Wellicht speelt er een stukje jaloezie richting de kinderen en het gebrek aan aandacht een rol.

Verhuiskat Tijger

Ras
Europees Korthaar
Adoptiekosten
Geen
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Poes
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Onbekend
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja

Toelichting

We willen Tijger en Pluis graag herplaatsen, omdat we vinden dat wij op dit moment te weinig tijd en aandacht kunnen geven aan de beestjes. Daarnaast is het echt een probleem dat er (ondanks dat we voor een schone kattenbak zorgen) steeds buiten de kattenbak geplast en gepoept wordt. Het is geen gemakkelijke keuze, omdat ze toch al lang onderdeel zijn van ons huishouden, maar we denken echt dat ze op de juiste plek een beter leven hebben waar ze de aandacht krijgen die ze verdienen.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar