Femme
Femme

Femme

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Heerhugowaard

Leeftijd

5 maand(en)

Geslacht

Teef

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

17-10-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Lieve Femme!
Ze woont nu bij een gastgezin in Heerhugowaard.

Femme is daar, in tegenstelling tot vele andere puppy's, heel rustig. Ze snapt niet zo goed wat spelen is en ze vindt het veel fijner om gewoon rustig te liggen slapen. Deze mooie pup is gek op een aai over haar buikje en ze komt die dan ook graag halen. Femme is wel een hondje dat graag eerst de kat uit de boom kijkt. Ze is nieuwsgierig, maar zeker niet haantje de voorste.
Femme is niet angstig maar wel heel voorzichtig met alles en iedereen. Ze heeft de tijd nodig om aan dingen te wennen en dingen te leren kennen. Om die reden is het voor Femme het fijnst als ze niet in een gezin geplaatst wordt met kleine/jonge kinderen. Ze vindt de drukte niet heel leuk en ze geniet echt van rust. Natuurlijk laat haar gastgezin haar al wel goed aan kinderen wennen. En dat gaat ook steeds wat beter.
Ze is verder een vrolijke pup die goed met andere honden kan. Ze toont bij andere honden gelijk onderdanig gedrag dus ze kent haar plek in een groep meteen. Voor Femme zou het ideaal zijn als ze bij mensen komt die misschien al wat ouder zijn en die gewoon een rustige, trouwe, persoonsgerichte hond willen. Femme is absoluut niet druk, dus een (grote) tuin is in onze ogen geen must (uiteraard wel fijn).

En wij denken dat ze wel een grote middelmaat wordt. Ze heeft namelijk behoorlijke poten 😂. Ze is waarschijnlijk half mei geboren.

Femme is zo goed als zindelijk, wacht netjes tot ze naar buiten mag met haar behoeftes. Ook slaapt ze ’s nachts in een bench wat ze helemaal prima vindt. Je hoort haar helemaal niet. Wie geeft Femme een rustig thuis?

Onze stichting houdt graag contact met de adoptanten van de honden. Zo hebben we vrijwilligers voor de nazorg, is er per vlucht een appgroep en een algemene, besloten Facebookpagina waar adoptanten foto’s, tips en ervaringen met elkaar en met de stichting uitwisselen. En om het jaar komt onze rescuer naar Nederland voor een reünie met alle adoptanten. Die beslissen natuurlijk zelf of ze hier aan mee willen doen.

Honden zijn supersociaal, daarom houden we ook zoveel van ze! Ze passen zich snel aan. Het karakter en gedrag zoals we dat in de shelter of bij een gastgezin zien, kan bij jullie thuis anders zijn. De ene hond ontspant in een fijn nieuw thuis, anderen worden pittiger van alle steun die ze voelen. Het door ons beschreven gedrag geldt dan ook voor dit moment, in de huidige situatie van de hond. Ook dat hoort bij de Griekse verrassing.

Verhuishond Femme

Ras
Mix
Adoptiekosten
€275-€500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Nee
Vacht
Kortharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Femme is in Griekenland gevonden, samen met haar broertjes en zusjes. Voor de opvang en verzorging in Griekenland en voor de kosten van de dierenarts en haar vlucht naar Nederland vragen we 495 euro.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar