Eve
Eve

Eve

Stichting

Verhuiskat

Woonplaats

Athene

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Poes

Laatste update

17-10-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Er was eens een wit-karamelkleurige kat die zich helemaal thuis voelde op een school. Ze vond het geweldig tussen de scholieren te lopen en met ze te spelen. De kat bleek zwanger te zijn en beviel in augustus 2023 van vier kittens (waar Eve er 1 van is!). Omdat de school gesloten was voor de zomervakantie waren we bang dat de katten de hete Atheense zomer niet zouden overleven. En wat zou er gebeuren als de school weer open zou gaan? Daarom werd de gemeente en de schoolleiding gecontacteerd zodat de katten gered konden worden.
Zoals we al vermoedden had de moederkat haar kittens heel erg goed verstopt... het kostte 2 weken om hun verstopplek te vinden! Daarna was het nog een uitdaging om de moederkat te vangen. Na meerdere pogingen was het eindelijk gelukt. We hebben het gezin bij elkaar gehouden totdat de moeder gesteriliseerd kon worden en weer terug mocht naar haar favoriete plek, de school.
De kittens zijn inmiddels bijna een jaar oud en zijn helemaal klaar voor een eigen plek. Eve is een van deze vier kittens en is, net als haar broertjes en zusjes, een heel lieve mensgerichte kat. Ze is heel graag in de buurt van mensen en knuffelt en speelt graag met ze. Ze kan best even alleen blijven, maar is wel heel blij als je weer thuiskomt en zal je dan uitgebreid begroeten en kopjes geven. Eve is heel speels en is dol op alles qua speelgoed, maar favoriet zijn dingen die lawaai maken of bewegen (balletjes, hengels, kartonnen krabmatten).
Toen Eve heel klein was is ze even heel ziek geweest (panleukopenia oftewel de kattenziekte). Dit had haar fataal kunnen worden, maar Eve is een vechtertje en heeft het overleefd. Het enige wat ze hieraan over heeft gehouden is een kleine afwijking aan haar poten waardoor ze nu een beetje een gek loopje heeft. Ze heeft hier zelf helemaal geen last van en rent net zo hard en vrolijk rond als elke andere kitten. Wij vinden het wel schattig en vinden dat het haar alleen maar uniek maakt, hopelijk is er een baasje voor Eve dat er net zo over denkt!
Eve kan in haar eentje geplaatst worden, maar mocht haar toekomstige baasje het leuk vinden om meerdere katten te adopteren, zijn haar broertjes een goede optie (Kylian, Brooklyn en Marshall). Eve is een binnenkat en hoeft niet naar buiten. Mocht haar nieuwe paleisje een buitenruimte hebben is het belangrijk dat deze goed wordt afgeschermd

Verhuiskat Eve

Ras
Europeesche korthaar
Adoptiekosten
€100-€275
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Poes
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

Adoptiekosten € 210,-

De katten hebben alle inentingen gehad
Zijn gecastreerd/gesterilisseerd
Medisch onderzocht
Getest op Fiv/Felv
De katten zijn gechipt

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar