Harvey
Harvey

Harvey

Verhuishond

Woonplaats

Wassenaar

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

18-10-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Harvey is een 1-jarige gecastreerde zindelijke reu, type blue merle en afkomstig uit Canada (incl. alle papieren). Vanaf 15 weken oud mocht hij per vliegtuig over naar een gezin in Nederland met twee jonge kinderen (5 en 7 jaar oud). Het afgelopen jaar is Harvey enorm getraind (30 puppytrainingen) en mentaal uitgedaagd. Harvey is enorm leergierig en zeer trouw naar zijn baasje(s)/roedel. Hij kent commando’s als zit, af, plat, rol, blijf, apport, naast, sta, volg etc. Harvey leek echter na een vliegtuig vlucht en nauwelijks een socialisatie periode te hebben gehad meer angst en stress in zijn lijf te hebben dan gebruikelijk bij dit ras. Hij is prikkelgevoelig, extreem alert en schrikt snel van onverwachte geluiden. Tijdens het uitlaten kan hij heftig reageren naar mannen in het algemeen. Naar andere honden toe is hij heel nieuwsgierig en wilt hij 9 van de 10 keer de hond uitdagen om samen te spelen. Het probleem zit hem meer in het gedrag naar mensen toe dan naar andere honden. Hij blaft extreem en hard en gaat om de persoon heen cirkelen. Er zijn d.m.v. een gedragstherapeut veel tips & tricks gegeven om hiermee om te gaan. Er is tevens een uitgebreid verslag van de therapeut aanwezig. Hier zijn de baasjes dan ook goed mee aan de slag gegaan. Middels deze tips gaat het wel beter tijdens het uitlaten, maar dit moet wel consequent doorgevoerd worden.
Harvey is enorm waakzaam en neemt zijn gezin graag in bescherming. Zodra een nieuw persoon zich voegt bij zijn roedel, danwel binnenshuis komt dan raakt Harvey zo gestrest dat hij niet meer goed bereikbaar is.
Er is onlangs bij Harvey een milde vorm van heupdysplasie geconstateerd (röntgenfoto is aanwezig), maar Harvey geeft goed aan wat voor hem tijdens een wandeling fysiek haalbaar is. Harvey is ook langs de hondenchiropractor geweest en de behandeling vond Harvey erg fijn. Focus lag op de druk die Harvey legt op de spieren bij zijn linker voorpootje en alle spieren rondom de heup. Harvey zoekt vaak fysiek contact en hem een massage geven vindt hij heerlijk. Knuffelen doet hij graag en hij zal je overal volgen.
De meeste zorg voor Harvey komt op het vrouwelijke baasje neer en zij zit sinds enkele maanden zwaar overspannen thuis. Het is voor haar fysiek en mentaal niet meer op te brengen om Harvey consequent te blijven trainen.
Harvey is lief voor kinderen, mits ze met beleid met hem omgaan. Harvey heeft een baasje nodig die er 24/7 voor hem kan zijn, op tijd zou kunnen handelen, tijd & ruimte heeft om hem te trainen, geduld heeft, consequent en duidelijk is, het ras begrijpt, liefdevol is, naast fysieke uitdaging ook voldoende mentaal kan verrijken en hem de nodige buitenruimte kan bieden waar hij heerlijk zijn gang kan gaan (geen klein balkonnetje). Liefst een huis waar niet constant nieuwe mensen over de vloer komen, want dit geeft Harvey veel onrust en stress. Open staan voor verdere training vanwege zijn stressgevoeligheid is een pré. Het zou kunnen klikken met vreemden, mits ze zich niet onzeker opstellen.
Harvey is goed opgevoed en kan best een paar uur alleen thuis zijn. Harvey is gek op hondenspeelgoed, kauwbotten en speelgoed waar je voer in moet verstoppen (zoekspelletjes en hersenwerk). Hij komt graag onder tafels of op de bank tot rust en slaapt het liefst op dezelfde verdieping als zijn baasje(s). Het liefst loopt Harvey los tijdens het uitlaten, want aan de lijn kan hij wat reactief zijn en trekt dan ook.
Harvey is medisch helemaal gecheckt en is een gezonde hond.

Verhuishond Harvey

Ras
Australian Shepherd, blue merle
Adoptiekosten
€150-€275
Reden herplaatsing
Gezondheidsproblemen

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Nee
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Heel actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

De meeste zorg voor Harvey komt op het vrouwelijke baasje neer en zij zit sinds enkele maanden zwaar overspannen thuis. Het is voor haar fysiek en mentaal niet meer op te brengen om Harvey consequent te blijven trainen. Met pijn in het hart hebben we deze keuze gemaakt. Een zwaar en chronisch gestrest baasje zal Harvey alleen maar ongelukkiger maken.
De adoptiekosten bedragen €275,- omdat grofweg de grootste kosten voor Harvey al gemaakt zijn (kosten buitenland, alle inentingen, castratie, röntgenfoto heupen en gedragstherapeut incl. uitgebreid verslag).
De huidige baasjes nemen er alle tijd voor om Harvey het beste stabiele plekje te geven, waar hij in alle rust, ontspanning en met de juiste begeleiding kan uitgroeien tot een waanzinnige vriend voor het leven.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar