Bento

Verhuiskat

Woonplaats

Bovenkarspel

Leeftijd

4 jaar

Geslacht

Kater

Laatste update

18-10-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Bento is een gecastreerde kater van vier jaar. Hij is een gezelligheidskat, maar wil alleen even op schoot komen als hij daar zin in heeft. Wel is hij vaak in je buurt: in zijn mand, op de stoel, op de bank, op tafel (liefst op de krant) of op de vensterbank, hij is veelal in dezelfde kamer als waar mensen zijn. Visite wordt meestal begroet met gesnor en een kopje. Ook laat hij zich door iedereen aaien.

Bento houdt ervan om buiten te zijn, maar wil ook vaak weer naar binnen.
’s Avonds komt hij altijd rond 20:00 uur naar binnen en blijft daar om de nacht door te brengen. Hij kan goed overweg met andere katten uit de buurt, volgens ons heeft hij nog nooit gevochten. Hij komt ook niet thuis met prooidieren.

Bento is dol op eten, hiervoor moet je op zoek naar een passende oplossing. Bij ons werkte een op tijd ingestelde dispenser het beste, waarmee je het eten van jouzelf loskoppelt. Bento heeft snel last van blaasgruis en kan daarom alleen speciaal hierop afgestemd voedsel eten.

Bento laat zich makkelijk kammen en zijn nagels knippen. Ook gedraagt hij zich keurig als hij voor een prik of onderzoek naar de dierenarts moet.
Hij kan niet hele dagen alleen thuis zijn. Hij wordt dan ook tijdens onze vakanties ondergebracht in een 5* kattenhotel. De verzorgers daar zijn dol op hem en zien hem graag komen. Hij ligt daar altijd goed in de kattengroep.

Bento kan goed overweg met onze hond. Hij laat uitzonderlijk veel toe en speelt zelfs een beetje mee voordat hij aangeeft dat de hond te ver gaat. Hij heeft de hond (formaat Bobby van Kuifje) nog nooit met uitgestoken nagels gekrabd.

Bento kan niet worden gehuisvest op een appartement. Hij heeft zijn vrijheid nodig en moet huis en tuin in en uit kunnen. Kattenluik is handig, maar niet nodig als er regelmatig op zijn verzoeken om naar binnen/buiten te mogen wordt gereageerd. Ook moet hij buiten de tuin kunnen struinen.

Verhuiskat Bento

Ras
Europese korthaar
Adoptiekosten
Doneren aan verhuisdieren
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Kater
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Leefomgeving
Vrij naar buiten

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Ja
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

De reden dat Bento mag verhuizen is omdat hij bij ons niet de vrijheid kan krijgen die hij nodig heeft. We merken dat dit hem frustreert wat zich uit in steeds dwingender gedrag. Wij hebben onze vorige katten altijd zonder enig probleem in onze huis/tuin gehouden en hebben steeds grotere moeite met zijn vrijheidsdrang. We kunnen er niet aan wennen dat hij buiten de tuin gaat.
We willen graag dat Bento een forever home krijgt waar hij op zijn plek is.

De vergoeding voor Bento zien we graag als donatie aan de stichting Verhuisdieren.

Bento mag verhuizen met o.a. zijn Pettadore voerautomaat, zijn krabmeubel en een flinke voorraad van zijn speciale voer (Royal Canin Veterinary Urinary S/O)

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar