Lou
Lou

Lou

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Eijsden

Leeftijd

9 maand(en)

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

26-10-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Lou werd samen met zijn zusje Sou , als een klein wondertje, geadopteerd vanuit Griekenland (waar ze als klein pupje op straat zijn gevonden) door hele lieve en gevoelige mensen. Precies zoals wij de baasjes van Lou en Sou voor ons zagen. Al vrij snel kwam echter het bericht dat ze beiden herplaatst moesten worden.
Natuurlijk krijgen we daar vragen over en we bleven berichten dat het absoluut niet ligt aan de hondjes zelf. Ondanks het zorgvuldig erover nagedacht te hebben vooraf, is de impact op het leven van de baasjes te groot.
De huidige baasjes zijn echt ten einde raad. Ze snappen niet waarom er nog geen goede match gekomen is voor Lou en Sou, want het zijn voorbeeldige hondjes en willen nogmaals benadrukken dat π˜‡π—Άπ—· niet de juiste match zijn voor hen.
Het vergt ongelooflijk veel energie van de huidige baasjes, om continu aan te moeten staan. Ze hebben ruimte nodig om op te laden en nu gaat dat niet. Ze hadden gehoopt dat de honden een mooie aanvulling zouden zijn op hun leven, maar het tegendeel is waar.
π—›π—²π˜ π—±π—Όπ—²π˜ π—Όπ—»π˜π˜‡π—²π˜π˜π—²π—»π—± π˜ƒπ—²π—²π—Ή 𝗽𝗢𝗷𝗻
"Wanneer we verdrietig zijn, zoeken Lou en Sou ons op. Dat voelen ze haarfijn aan. Ze zijn knuffelig en voelen zich op hun gemak."
We pleiten voor een oplossing en willen jullie vragen mee te delen, zodat Sou en ook haar broertje Lou eindelijk aan hun for-ever-leven kunnen beginnen.
Lou is een ontzettende knuffelkont en soms een clown. Lou weegt rond de 28 kilo. Tijdens de wandeling merken ze dat hij goed te trainen is; hij is erg gefocust op eten en dat maakt het makkelijk hem te belonen. Hij loopt mooi en rustig mee aan de riem.
Lou is zoals een hond hoort te zijn Hij is in de puberteit en dus speelt graag met zijn zusje, soms gaat dat goed, waar ze de andere keer elkaar niet uit kunnen staan. Ze zoeken de grenzen op. Ze kunnen ook heerlijk met elkaar slapen.
Lou is echt een prachtige grappige. vent Hij is al gewend aan het leven in huis en aan alle dagelijkse dingen in Nederland Hij er immers al bijna 2 maanden.
Lou en ook zusje Sou moeten met spoed herplaatst. Het liefst naar een adoptant maar zit er onder de geintresseerden in dit grappige clowntje een foster dan is dat ook zeer welkom.

Net als voor onze fosters houden wij ook bij de (nieuwe) adoptanten een procedure aan. Deze begint met het invullen van een intake. Na het invullen van de intake houden wij een intakegesprek en als deze voor beide partijen positief werd ervaren gaan we over tot een (virtueel) huisbezoek. Pas als dat allemaal is afgerond kunnen we beoordelen of een een juiste match hebben tussen hond en mens.

Verhuishond Lou

Ras
compleet onherleidbare mix
Adoptiekosten
€275-€500
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Vanwege prive omstandigheden waar niet op gerekend was is het voor de adoptanten niet mogelijk om te zorgen voor Sou. Zij hebben de stichting verzocht te bemiddelen bij het herplaatsen van Sou.

De adoptiekosten bedragen EUR 475,00
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar