Murphy
Murphy

Murphy

Stichting

Oppashond - Gastgezin

Soort Oppas

Gastgezin

Woonplaats

Zakynthos

Leeftijd

5 jaar

Laatste update

26-10-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Het verhaal van Murphy is triest. Hij is als zwerfpuppy gevonden en een bewoner van het Griekse eiland Zakynthos heeft hem toen geadopteerd. Hij is daar een aantal jaar geweest, totdat hij weer verlaten werd. Hij is gedumpt in het kustplaatsje Alykes. Het was op dat moment heel slecht weer; storm, regen en onweer. Murphy heeft dagenlang verscholen gezeten onder een omgekeerde boot. Hij was aan het wachten tot zijn ‘baasje’ hem kwam halen, maar die kwam niet. Uiteindelijk is hij gevonden door een vrijwilliger van een dierenwezijnsorganisatie op het eiland en één van onze partners op Zakynthos. Hij was behoorlijk afgevallen. De vrijwilliger plaatste hem op de Facebook Lostfoundgroup en zijn voormalige eigenaar werd gevonden. Die beweert dat hij Murphy had weggegeven aan een kennis, omdat hij wegens gezondheidsproblemen niet meer voor hem kon zorgen. Dit verhaal is discutabel. Er is een officiële aanklacht ingediend tegen de eigenaar. Het wachten is op een uitspraak van de rechter, dat kan helaas heel lang duren in Griekenland. Soms jaren.

Ondertussen zit Murphy veilig in de shelter van maar het liefst wil hij natuurlijk een lekkere warme mand bij een fijne familie. Murphy weegt 21 kilo en ik geboren rond april 2019. Zodra er een gastgezin of adoptant voor hem is gevonden, kan hij naar Nederland reizen.
Murphy heeft prachtige, unieke blauwe ogen waarmee hij je guitig kan aankijken. Het is een energiek hondje, dat ervan houdt te rennen en te dollen. Hij gaat goed om met de honden die in zijn kennel zitten. Als Murphy in Nederland is, zal hij moeten wennen aan al het nieuwe. Wij zoeken voor Murphy mensen die in een rustige omgeving wonen, in een huis met een tuin. Mensen die de tijd en het geduld hebben om hem rustig te laten wennen. Eventueel kinderen in het gezin kan maar dan kinderen boven de 10. Katten lijkt een minder goed idee.
We zoeken een fijn gastgezin voor Murphy zodat hij kan landen in Nederland en een fijne start heeft. Murphy opvangen met optie op adoptie, is ook een mogelijkheid.

Oppashond Murphy

Ras
Kruising

Periode

    Vanaf November 2024

Wensen

Ervaring
Ja, graag
Referenties
Nee, niet noodzakelijk
Vergoeding
Nee, ik zoek een vrijwilliger

Thuissituatie

Honden
Ja
Katten
Onbekend
Kinderen
Ja

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja

Karakter

Angstigheid
Nee
Zindelijk
Onbekend
Uitlaten
Onbekend
Commandos
Onbekend
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar