Arthuro

Stichting

Verhuishond

Lelystad

2 jaar

Reu

Klein (tot 35 cm)

11-10-2019


Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak zoekprofiel aan

Omschrijving

Arturo is afgelopen zomer op straat in Zuid-Spanje gevonden en in een asiel daar opgenomen. Arthuro is een klein dapper mannetje, dat zich goed staande weet te houden tussen de grotere honden in het Spaanse asiel. Hij is lief, vrolijk en aanhankelijk. Arturo luistert goed en is een braaf hondje. De vrijwilligers in het asiel zijn erg van Arturo gaan houden door zijn vriendelijke karakter. Natuurlijk zal Arturo nog veel moeten leren bij zijn toekomstige baasjes aangezien hij waarschijnlijk een groot deel van zijn leven op straat heeft doorgebracht. Helaas kwam uit de bloedtesten naar voren dat Athuro aan Leishmaniose lijdt, een ziekte die door een levend zandvliegje overgebracht kan worden. Arturo ondergaat momenteel een behandeling en slikt twee maal dagelijks een half pilletje. Na zes maanden zal de leishmaniose onder controle zijn en zal Arturo geen medicijnen meer nodig hebben. Wèl wordt een nieuwe bloedtest aanbevolen. Aan Arthuro is overigens niets te merken. Hij is vrolijk en bloeit iedere dag een stukje verder op. Zijn haartjes zijn inmiddels terug gegroeid. Op 25 september is Arturo in Nederland aangekomen, Hij wordt opgevangen in een gastgezin in Lelystad waar meerdere honden aanwezig zijn.
Arthuro is geboren omstreeks juli 2017 en hij weegt nog geen 5 kilo.

Over de hond Arthuro

Kruising
€275-€350
Stichting

Algemene info

Reu
Ja
Kortharig
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Ja, met alle kinderen
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Nee
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Nee
Ja
Ja
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

In het Zuiden van Spanje bevinden zich veel zwerfhonden. Een Belgisch echtpaar trekt zich het lot van deze dieren aan en heeft enkele jaren geleden in omgeving Almería een kleinschalige opvang gerealiseerd waar de honden goed en verantwoord gehouden worden. Één van hen is Arturo. Afgelopen zomer werd hij in slechte conditie aangetroffen onder een auto (zie laatste twee foto's). Arturo was ondervoed, uitgedroogd en ziek. Hij was sterk vervuild en van zijn vachtje was weinig meer over. Door de liefdevolle zorg in het asiel knapte Arturo zienderogen op. Arthuro is inmiddels in Nederland in een gastgezin waar hij het erg goed doet.

De adoptievergoeding van Arthuro bedraagt 350 euro. De kosten van de medische testen, vaccinaties, castratie, chip, paspoort en de reis naar Nederland zijn hierbij inbegrepen.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl