Finn

Verhuishond

Amsterdam

4 jaar

Reu

Klein (tot 35 cm)

09-11-2019


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Kleine, lieve, schuchtere maar als hij je eenmaal kent zo aanhankelijke Finn zoekt een nieuw baasje. Finn is een kleine Boerenfox van 9 kilo met een onderbeet waardoor zijn rechterhoektandje uit zijn bek steekt. Hij heeft hier geen last van. Finn is erg schuchter en is graag op zichzelf: hij houdt van mensen en van andere dieren, maar hij moet er wel eerst even aan wennen. Hij vindt het fijn wanneer je niet op hem af komt, maar hem op jou af laat komen. En als hij je eenmaal heeft leren kennen, geeft hij je al zijn liefde. Hij is naast schuchter ook erg waaks en territoriumgericht, een bekende karaktereigenschap van de Boerenfox. Wanneer iemand aan zijn bal, net gegraven kuil, zijn riem, of in zijn territorium komt, laat hij dat duidelijk merken door te blaffen en te grommen. Wanneer hij zich in het nauw gedreven voelt doordat er veel op hem af komt, vindt hij dat lastig. Hij heeft echter nog nooit een persoon of een dier gebeten en zal dat ook niet doen.

Hij vindt het leuker om lekker bij je te liggen dan in een groep met honden te zijn, want hij is best op zichzelf en houdt van rust. Hij kan erg goed een paar uur alleen zijn. Hij vindt het heerlijk om op zijn eigen plekje in de zon te slapen. Stiekem bij je in bed liggen en dan onder de dekens tegen je aan kruipen, vindt hij ook heerlijk. Hij vindt het moeilijker om in de ochtend het bed uit komen dan jij!

Hij is niet heel erg speels, maar vindt het wel heel leuk om met jou en de bal of een bolletje sokken te gaan spelen. Hij houdt van wandelen en blijft dan erg goed bij je, maar wanneer hij een konijn ziet rent hij daar achteraan, dus dan is het handig om hem aangelijnd te houden. Ook vindt hij rijdende dingen een beetje vreemd: kinderen op kleine fietsjes, op een step of op een skateboard vindt hij lastig. Hij gaat daar dan ook blaffend naartoe. Kortom, een schuchtere, lieve maar erg waakse kleine boef!

Lichamelijk gezien is hij gezond. Hij heeft toen hij acht maanden was, een operatie aan zijn knie gehad. Sindsdien heeft hij er nooit meer last van en de knie is ook helemaal genezen. Hij krijgt nog wel speciaal voer voor zijn knie zodat zijn knie optimaal beschermd blijft, maar dat zijn brokken met extra vitaminen voor die knie.
Hij heeft een onderbeet waardoor zijn hoektandje vaak buiten zijn bek zit, maar dat is geen gezondheidsprobleem, meer een uiterlijke bijzonderheid. Ik vind het zelf erg schattig! Hij heeft daar geen last van. Hij heeft altijd zijn inentingen en dierenartsbezoeken gehad.

Over de hond Finn

Boerenfox
Geen
Scheiding

Algemene info

Reu
Ja
Kortharig
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja
Nee
Ja

Toelichting

Ik ben een jaar geleden gescheiden en zorg sindsdien alleen voor Finn. Met werk is dat erg moeilijk te combineren. Hij is zelf erg op rust gesteld, heeft in principe maar weinig aandacht nodig, maar hij is wel heel erg gesteld op zijn eigen plek. Door mijn drukke baan neem ik hem de hele week overal mee naartoe, maar daar wordt hij niet blijer van. Hij verdient een een plek waar hij rust heeft, ik merk aan hem dat hij onrustig wordt van deze situatie. Ik vind het gek om kosten te vragen, ik wil graag iemand die hem een lief thuis geeft en er meer voor hem kan zijn dan ik op dit moment kan.

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl