Jordan

Stichting

Oppashond – Gastgezin

Oostvoorne

6 jaar

16-06-2020

Griekenland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

*** huidige verblijfplaats Griekenland ***

Help een hond uit het buitenland aan een mooie toekomst. Neem Jordan in huis!

Geslacht: reu, gecastreerd
Geboren: september 2013 (schatting)

Jordans moeder was een hoogzwangere zwerfhond en heel erg ziek. Met haar laatste krachten baarde ze haar pups, waarna ze stierf. Een vrijwilliger ontfermde zich over het pasgeboren grut en deed alles om ze in leven te houden. Niet alle hondjes waren sterk genoeg. Degenen die overleefden vonden allemaal een baasje, behalve Jordan. Misschien was hij wat te gewoontjes en daardoor niet aantrekkelijk genoeg …

Jordan is erg lief en heeft een fijn karakter. Hij bedelt om knuffels, houdt van mensen en is zo blij als hij liefde krijgt. Degene die hem opvangt in haar tuin, is daarom ook dol op hem. Maar daar denken hondenvresende buurtbewoners anders over. Jordan had namelijk een leuk spel voor zichzelf uitgevonden: als uitstekende atleet sprong hij over het hek van de tuin, en rende achter voorbijkomende motoren aan. Sommige buurtbewoners waren als de dood voor hem en dreigden hem iets aan te doen.

Omdat doodsbedreigingen naar honden maar al te vaak bewaarheid worden in Griekenland, besloot het gastgezin Jordan dan maar vast te leggen aan een lijn. En daar zit hij nu dag in, dag uit, in weer en wind. Veiliger voor Jordan, maar dit is natuurlijk geen leven voor een hond. Jordan verdient beter.

Jordan is beste vrienden met zijn zusje, dat na een mislukte adoptie in Griekenland weer is teruggekomen. Ook met andere teefjes kan hij het goed vinden. Door een nare ervaring met een reu in de buurt die hem aanviel, wakkeren zijn mannelijke soortgenoten hem angst aan. Een reu als huisgenoot is daarom niet zo’n goed idee. Katten vindt hij net zo leuk als motoren: hier rent hij graag achteraan. Volwassenen en kinderen is hij dol op en Jordan zal het erg goed doen als enige hond in huis.

Jordan is gevaccineerd en nadat hij op jonge leeftijd hartworm heeft overwonnen, is hij nu sterk en fit. Hij weegt 22kg , is tegen de 50cm groot en is gecastreerd. Hij kan niet wachten om lekker rond te rennen op Nederlandse bodem.

Niets maakt Jordan gelukkiger dan een wandeling. Dan is hij even bevrijd van die ene lijn die hem beperkt in zijn bewegingsruimte. Wat zou deze knappe vent graag een baasje willen waar hij elke dag mee gaat wandelen!

Jordan heeft net zijn jaarlijkse gezondheidscheck gehad, waarbij geen bijzonderheden gevonden zijn

Het opvangen van een van onze Griekjes is geen proefperiode om te zien of de hond bevalt. Zodra er een geschikte adoptie-aanvraag voor het dier is, zal hij/zij geadopteerd worden. Maar natuurlijk mag ook het gastgezin zelf een aanvraag voor adoptie doen.
 
Een gastgezin is NIET verantwoordelijk voor eventuele medische kosten. En bij vragen en problemen staat jouw contactpersoon van onze stichting altijd voor je klaar. Onze Griekse honden voldoen aan de wettelijke eisen wat betreft paspoort, chip, inentingen en gezondheidscheck.
 
Samen kunnen we zwerfhonden een kans geven!
 
Heb je interesse? Stuur ons een mail! Onze vrijwilligers hebben veelal nog een reguliere baan, waardoor het vaak niet mogelijk is de telefoon te beantwoorden. Wij reageren altijd binnen 24 uur op berichten. Geen mail ontvangen? Check dan je spambox/ongewenste email map. 

Over de hond Jordan

Kruising
bij oppas thuis

Periode

    Vanaf januari 2020

Wensen

Nee, niet noodzakelijk
Nee, ik zoek een vrijwilliger
Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

Nee
Onbekend
Kinderen vanaf 5 jaar
Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.