Patou

Oppashond – Gastgezin

Tholen

1 jaar

17-02-2020

Frankrijk


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Deze prachtige man: "Patou" is bij ons geboren en opgegroeid. Wij wonen midden in ongerepte natuur in de pyreneese bergen van zuid Frankrijk op een boederij. In het paradijs zoals onze gasten het noemen, aan een riviertje...We hebben een biologisch fruitteeld bedrijfje, een camping a la ferme en we verhuren Gîtes. Patou zijn moeder is een rassuivere pyreneese berghond, zijn vader een kruising van een mechelse herder van onze buren. Patou kan helaas niet bij ons blijven omdat hij samen met zijn moeder de bergen in trekt om te jagen op wilde zwijnen en herten. Onze buurman heeft schapen in de bergen, en heeft de honden ook bij hem gezien. Patou is een hele rustige, zelfstandige hond, heel erg zacht en gevoelig maar krachtig, precies wat een pyreneese berghond siert! Hij wil met heel veel zachtheid en respect behandeld worden! Patou is super lief met alle mensen en is heel zacht met kinderen !! hij is heel erg goed gesocialiseerd tussen de mensen op onze kleine camping en in ons gezin met 7 kinderen! Hij is dieren gewend, paarden, ezels, geiten, poesen, andere honden en kippen...Patou vindt het heel vervelend om vastgebonden te worden of opgesloten te worden ! We zoeken voor hem een boerderij waar hij veel buiten op het erf kan zijn, en veel liefdevolle aandacht krijgt van de bewoners, uiteraard vindt hij het ook heerlijk naar binnen te mogen. Buiten kan hij prima alleen zijn, maar binnen (nog) niet. Aandacht voor zindelijkheid is dan ook nog nodig. Het gaat meestal goed, maar hij kan nog wel een ongelukje hebben. Patou bijt nog graag op alles, als een pup, een groot bot zal hij heerlijk vinden! Hij was erg dominant tegen zijn broer, samen met een ander reutje plaatsen lijkt ons dan ook geen goed idee. Hij heeft nog niet leren luisteren naar commandos en is nog niet gewend aan auto rijden, hij is één keer naar beneden geweest voor zijn inentingen en was toen wagenziek en angstig in de auto, hij kent nog geen geluiden in dorp en stad. Hij is nog jong en kan nog veel leren, hij is erg intelligent. Hij is groot gegroeid met veel liefde midden in de natuur!! Hij is heel gezond, prachtig gebouwd. We houden veel van hem en zoeken een fijne passende nieuwe plek voor hem!  Mocht je interesse hebben mag je voor hem naar ons in zuid Frankrijk komen, je bent van harte welkom, en we bieden jullie graag een gratis verblijf aan in één van onze gîtes voor een week !! Mocht het klikken en denk je Patou een goed nieuw thuis te kunnen geven mag je hem meenemen, mocht er geen klik zijn vragen we je hem naar mijn zus op Tholen te brengen, hier zal hij verblijven tot hij wél een passende plek gevonden heeft. Dit is tevens het vangnet mocht oppas of adoptie niet volgens plan verlopen.

Over de hond Patou

pyreneese berghond-mechelse herder
bij oppas thuis

Periode

    Vanaf februari 2020

Wensen

Ja, graag
Nee, ik zoek een vrijwilliger
Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

Ja
Ja
Ja

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.