Beike

Stichting

Verhuishond

Nieuwe Niedorp

8 jaar

Reu

Middel (35-70 cm)

23-01-2020

Roemenië


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Geslacht: reu (per 23-1-2020 gecastreerd)
Leeftijd: Beike is geboren in augustus 2011
Formaat: Beike is 50 cm hoog en weegt 20 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Nog niet bekend
Kan met andere honden: Wisselend
Trefwoorden: rustig, aanhankelijk, lief, afwachtend, sterk, waaks, baasgericht, nieuwsgierig
Adoptiebijdrage: € 100,-

Senior Beike komt uit Roemenie, oudjes zoals hij hebben het daar extra zwaar. Maar Beike hebben we gelukkig naar Nederland kunnen halen en voor hem zijn we nu op zoek naar en fijne plek waar hij de rest van zijn leven mag doorbrengen. Beike is een kruising berghond met bijborend karakter. Een stoere, sterke zelfstandige vent met een gouden hartje dus! Hij zou prima tot zijn recht komen op het erf van een boerderij of iets soortgelijks. Wie geeft deze lieverd nog een goed thuis voor altijd?

Geslacht: reu (per 23-1-2020 gecastreerd)
Leeftijd: Beike is geboren in augustus 2011
Formaat: Beike is 50 cm hoog en weegt 20 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Nog niet bekend
Kan met andere honden: Wisselend

OVER BEIKE

Beike is een senior berghond-kruising. Hij is rustig, aanhankelijk en slim en heeft een zelfstandig karakter. Beike is dol op aandacht.

Beike is rustig in huis en scharrelt ontspannen rond. Hij gaat rustig zijn gangetje en geniet van een aai op zijn tijd. Hij is zindelijk al is hij door alle nieuwe indrukken nog wel eens geneigd om even iets te markeren. Alleen zijn kan hij eventjes, dit wordt nu stapje voor stapje opgebouwd. Hij hoeft dan niet in een bench want hij gedraagt zich dan netjes en maakt niets stuk.
Van bezoek aan huis is hij niet onder de indruk, hij vindt het allemaal prima en komt wel even kennismaken. Je hoeft Beike niet te roepen om hem bij je te laten komen, hij komt meestal wel uit zichzelf of hij moet net even iets belangrijkers te doen hebben... Dan moet je gewoon even wachten tot hij zover is. Met een koekje erbij is de motivatie een stuk groter om toch maar wel te komen.

Beike is nog geen katten gewend, het is nog niet bekend hoe hij op hen reageert. Kinderen negeert hij vooral, in zijn gastgezin zijn geen kinderen en de kinderen die hij onderweg ontmoet vindt hij niet interessant. Met andere honden kan Beike goed mits hij ze kent. Hij ligt in het gastgezin goed in de groep, speelt af en toe ook nog wel. Beike is een hond met een sterk en wat dominant karakter die zich wel zal kunnen laten gelden bij andere honden.

Beike is al gewend aan een lijn te lopen maar kan nog wel eens trekken, hij is erg sterk. Hij is dominant naar vreemde honden die hij onderweg tegenkomt, hij kan dan blaffen en aan de lijn gaan hangen. In zijn gastgezin helpt het om hem bij het passeren van andere honden af te leiden met een koekje, dan gaat het beter. Hierin moet Beike nog wel wat begeleid worden. Onderweg is hij niet onder de indruk van verkeer of andere mensen. Ook autorijden gaat prima.

PROFIEL ADOPTANT
Omdat Beike een kruising berghond is, zoeken we voor hem een baasje die bekend is met die bijbehorende karaktertrekjes. Beike is erg zelfstandig en sterk en dat vraagt enige kennis en ervaring. Gelet op zijn karakter zou Beike zich erg fijn voelen in een rustige omgeving ergens buitenaf met een erf om rond te struinen. Hij is waaks en is een echte erfhond. Beike kan prima als enige hond geplaatst worden.

ALGEMENE INFO
Beike is geboren in augustus 2011, hij is 50 cm hoog en weegt 20 kilo. Hij is gechipt en in het bezit van een paspoort met alle noodzakelijke entingen. Ook laten we onze honden testen op ondermeer hartworm en hier is hij negatief (is goed) op getest.

ACHTERGROND
Beike komt uit het asiel van Resita waar we hem uit hebben kunnen halen, voor oudere honden is zo'n asiel een hele nare plek. Nu is hij veilig in Nederland bij een gastgezin in Nieuwe Niedorp waar hij wacht of iemand een oudere hond ook een kans wil geven op een fijn, eigen thuis.
ADOPTIEBIJDRAGE
Vanwege de situatie met Olly vragen we geen reguliere adoptiebijdrage maar een donatie naar eigen inzicht aan de stichting. De adoptiebijdrage komt volledig ten goede aan de honden en wordt gebruikt om andere honden in Roemenie te helpen en bij sterilisatiecampagnes.

HEEFT U BELANGSTELLING?
Als u belangstelling heeft voor een hond horen we graag van u! U kunt ons een berichtje sturen en dan krijgt u z.s.m. een reactie. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers die dit werk naast hun normale baan doen. Daarom kunnen wij niet altijd direct reageren maar we proberen u zo snel mogelijk te beantwoorden. We zoeken ook gastgezinnen met hondenervaring, dus als u dit iets lijkt, hopen we ook van u te horen!

DE PROCEDURE
Heeft dit hondje uw hart geraakt? Dan vragen we u om enige informatie te geven over uw woon/werk/gezinssituatie via het intake-formulier dat u krijgt toegestuurd. We kijken dan of de betreffende hond in deze situatie zou kunnen passen. Als dit het geval is, dan kunt u een afspraak maken om kennis te maken met de hond in het opvanggezin.

OVER DE STICHTING
Onze stichting staat ingeschreven bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en we worden regelmatig gecontroleerd door de overheid. Wij bieden hulp aan zwerfhonden in Roemenie en we organiseren diverse acties, waaronder sterilisatie-acties. Voor lieve sociale honden zoeken we een thuis in Nederland.

HELP EEN HANDJE, HELP EEN HONDJE!


Over de hond Beike

€50-€100
Stichting

Algemene info

Reu
Ja
Langharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Nee
Ja
Nee
Nee
Ja
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

ADOPTIEBIJDRAGE

De adoptiebijdrage, die € 100,--,-- euro bedraagt voor Beiki , komt volledig ten goede aan de honden uit Roemenië. We hanteren lagere tarieven voor oude(re) honden en honden met een bepaalde aandoening/beperking, omdat we ook hen graag een kans geven. Dit betekent wel dat de adoptiebijdragen bij lange na niet kostendekkend zijn; we zijn daarom ook afhankelijk van donaties. Van de adoptiebijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

- ontvlooiing en ontworming
- vaccinaties (cocktailenting en rabiësvaccinatie)
- chip en Europees paspoort
- sterilisatie/castratie
- snap 4Dx test op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme. (Meer -
informatie over deze ziekten kunt u lezen verder op deze website)
(onvoorziene) medische kosten
- transportkosten van Roemenië naar Nederland
-reiskosten van vrijwilligers in Nederland, bijv. voor het afleggen van een huisbezoek
- de registratie van de chip bij de Nationale Databank Gezelschapsdierenen

Van de adoptiebijdrage voor een hond tot 3 jaar wordt 10 euro besteed aan sterilisatie-acties in Roemenië.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl