Berlijn

Stichting

Oppaskat – Gastgezin

Eindhoven

11 maanden

10-02-2020


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

WIE BEN IK
Mijn naam is Berlijn en ik ben een kater (man) van momenteel 10 maanden oud. Ik ben een super lief, maar ook heel erg ondeugend. Ik ben natuurlijk ook nog erg jong dus echt nog heel speels. Ik vind het heerlijk om te knuffelen en geaaid te worden. Ik speel graag met de andere katten, ik vind het nog lastig om te begrijpen wanneer ik moet stoppen. Mijn verzorgster zegt dat ik een leuke persoonlijkheid heb, een schattig monster. Uiteraard ben ik ook (kattenbak) zindelijk. Ik was een zwerfkat in Turkije. Toen ik paar maanden oud was werd ik midden op straat volledig overreden door een auto. Ik kroop daarna naar de zijkant van de weg. De automobilist reed gewoon door ondanks dat de mensen naar hem riepen! Gelukkig nam een jongeman mij mee en bracht mij naar een dierenarts. Na een week in behandeling te zijn geweest, ben ik wonder boven wonder weer volledig de oude geworden. De jongeman die mij gered heeft nam hem mee naar zijn moeder, hier woon ik momenteel nog steeds.

GASTGEZIN
Wij zijn op zoek naar een gastgezin waar Berlijn tijdelijk kan verblijven in Nederland/België. Het is voor ons niet erg belangrijk dat je een ervaren gastgezin bent, zolang hij in zijn nieuwe huis maar voldoende aandacht krijgt. Omdat het ons uiteindelijke doel is om hem permanent geadopteerd te krijgen, is het voor ons belangrijk dat zijn potentiële nieuwe familie bij u thuis kunnen kennis maken met hem. We zijn op zoek naar een gastgezin dat dit wilt doen op vrijwillige basis. We hebben helaas niet de financiële middelen om een vergoeding te betalen. Wel willen we eventueel bijdragen in de vorm van voeding. Voor eventuele medische kosten bent u als gastgezin niet verantwoordelijk.

U kunt ook fungeren als gastgezin met 1e optie op adoptie. U heeft dan 3 weken de tijd om te bepalen of u Berlijn permanent wilt adopteren of niet. De adoptiekosten en definitieve plaatsingsovereenkomst worden georganiseerd nadat u deze keuze heeft gemaakt. Mocht u hem niet willen adopteren, dan bent u verantwoordelijk voor hem tot er een succesmatch is gevonden.

ACHTERGROND
Mijn schoonmoeder uit Turkije zorgt momenteel voor meer dan 40 dieren. We zijn voor de meeste van hen op zoek naar een liefdevol thuis waar hij de rest van hun leven kunnen blijven. We staan Berlijn af ter adoptie zodat hij alle aandacht kan krijgen die hij verdiend. Op dit moment verblijft Berlijn in het huis van mijn schoonmoeder met nog 4 andere katten. Ze heeft nog 20 andere katten maar die verblijven in een apart huis.De katten kunnen allemaal wel naar ‘buiten’maar de tuin is omringd met een grote kooi. Dit omdat mijn schoonmoeder ook een aantal straathonden heeft die helaas niet te vertrouwen zijn met katten. We vinden het erg naar dat de katten zo beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid en hopen ze dan ook snel te kunnen herplaatsen. Berlijn is dus gewend om in een afgesloten ruimte leven. Wij willen daarom ook dat hij in het begin bij zijn gastgezin nog niet naar buiten gaat. Hij is dat niet gewend en zal langzaam moeten opbouwen. Berlijn kan goed met andere katten al wil hij soms wel echt te veel stoeien. De ene kat vind dat leuk, de andere irriteert zich hier wel eens aan. Met honden en kinderen weten we niet zeker, maar we verwachten dat het geen probleem is.

GEZONDHEID
De dieren die wij ter adoptie beschikbaar stellen zijn uiteraard allemaal gezond verklaard door een dierenarts. Volledig gevacineerd (Rabiës en gemengde vaccinatie), ontvlooid, ontwormd en gechipt. Vanwege zijn leeftijd nog niet gecastreerd. Berlijn beschikt over een paspoort en offcieël document van een Turkse dierenarts dat het dier het land kan verlaten.

Schroom niet om mij een berichtje te sturen met de vraag naar extra informatie. Ik kan eventueel ook video's en nog meer foto's naar u sturen.

Over de kat Berlijn

bij oppas thuis

Periode

    Vanaf januari 2020

Wensen

Nee, niet noodzakelijk
Nee, ik zoek een vrijwilliger
Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

Ja
Onbekend
Ja

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl