Lyla

Stichting

Verhuishond

Brielle

1 jaar

Teef

Middel (35-70 cm)

16-02-2020


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Lyla is een 1-jarig gesteriliseerd teefje. Ze is 50 cm. hoog en wordt opgevangen in een gastgezin in Brielle.

Lyla is als kleine pup in een buitenlands haventje gevonden waar een veerbootje op en neer gaat. Ze lag in een hoek langzaam dood te gaan aan een grote wond op haar rug. Een dierenbeschermer heeft haar in haar tas meegenomen naar de dierenkliniek waar zij werkt. Lyla had in het begin veel pijn en leek de hoop opgegeven te hebben. Maar met lekkere hapjes kreeg ze gelukkig weer zin in het leven en het lukte om de ontsteking onder controle te krijgen. De wond is helemaal geheeld en er is niets meer van te zien, zelfs geen litteken. Lyla is uitgegroeid tot een prachtig hondje met zacht haar en een pluimstaart en werd opgevangen tot ze naar Nederland kon komen.

Lyla is een echt mensenhondje. Ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en kan helemaal opgaan in de mensen om haar heen. Het is niet zo dat ze de hele tijd aandacht nodig heeft, maar ze vindt het wel zo gezellig als ze bij mensen kan zijn. Lyla kan goed overweg met andere hondjes, vooral wat oudere teefjes en reuen vindt ze leuk.

Ze kijkt altijd eerst even naar de mensen om haar heen hoe ze moet reageren op de nieuwkomers. Lyla zal het waarschijnlijk het beste doen in een gezin waar zij de enige hond is of waar er al een wat oudere hond is die haar richting kan geven. Het is wel belangrijk dat Lyla voldoende beweging krijgt. Dat kan zowel door wandelen als door te spelen met andere hondjes op een veldje of met een bal. Ze loopt los en blijft goed in de buurt. Lyla is als pup een paar weken met twee katjes geweest en kon daar goed mee overweg, maar het is niet bekend hoe ze is met katten nu ze ouder is. Gezien haar focus op mensen is te verwachten dat ze iets oudere kinderen erg leuk zal vinden.

We denken dat Lyla het goed zal doen in een situatie waar een ruime tuin is waar zij lekker in kan struinen. Een druk gezin is waarschijnlijk op dit moment nog wat te veel voor haar, omdat zij dan onzeker kan worden.

Reageren graag via e-mail.

Over de hond Lyla

Kruising
€275-€350
Stichting

Algemene info

Teef
Ja
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Ja, met alle kinderen
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Heel actief
Ja
Ja
Nee
Ja
Ja
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Lyla is geboren in het buitenland en is na daar te zijn opgevangen naar Nederland gekomen. Ze verblijft in een gastgezin Brielle en hoopt nu op een ‘eigen’ baasje.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl