Fabio

Stichting

Oppashond – Gastgezin

Oostvoorne

11 jaar

21-06-2020

Griekenland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

*** huidige verblijfplaats Griekenland ***

Help een hond uit het buitenland aan een mooie toekomst. Neem Fabio in huis!

Geslacht: reu, gecastreerd
Geboren: juli 2009 (schatting)

7 jaar lang heeft Fabio mogen genieten van een echt thuis, tot hij plots wordt teruggebracht naar de shelter. De 10-jarige viervoeter is in shock; wat heeft hij verkeerd gedaan?

Januari 2020: er wordt een hond afgeleverd bij de New Filadelphias Animal Wellfare Group & shelter. Medewerkers en de viervoeter zelf zijn verbijsterd, want hij komt terug van adoptie. En niet na een paar weken, maar na 7 jaar.

Waarom Fabio werd teruggebracht? Ze weten het niet. Hij is rustig, heel aanhankelijk en houdt van lange wandelingen. Ook is deze volwassen viervoeter dol op mensen en lief met kinderen. Het enige wat hij niet zo leuk vindt, zijn andere honden. En juist deze vent belandt op een plek waar het bulkt van de soortgenoten.

Fabio heeft het moeilijk. Hij is in de steek gelaten en weggerukt uit zijn vertrouwde omgeving. Met lede ogen zien zijn verzorgers hem worstelen met het leven in de shelter. Ze willen hem zo graag helpen en weten dat ze dat het beste kunnen door een nieuwe baas voor deze lieve viervoeter te vinden. Daar doen ze dan ook keihard hun best voor.

Misschien is dat nieuwe baasje wel in Nederland. Iemand die op zoek is naar een lieve, rustige, middelmaat viervoeter met een schofthoogte van 48cm hoog om heerlijk mee te wandelen en te knuffelen.

Het is een aantal maanden geleden dat Fabio’s leven abrupt veranderde en stapje voor
stapje vindt hij zijn draai in de shelter. Blij met de nieuwe omgeving is hij niet, maar zijn
depressie lijkt hij te boven te zijn. Gelukkig maar!

Zo nu en dan nemen de rescuers hem mee voor een boswandeling, een welkome afleiding waar Fabio erg van geniet. Misschien mocht hij in zijn vorige leven ook regelmatig mee te wandelen, want hij loopt netjes mee aan de riem en gedraagt zich als een echte heer.

Andere honden heeft hij liever niet om zich heen, maar mensen des te meer. Kinderen zijn de absolute favoriet, hij kan geen genoeg krijgen van hun gezelschap en aandacht.

Haartje voor haartje wordt zijn vacht langzaam wit en zijn inmiddels grijze snuit laat zien dat hij niet de jongste meer is. Geen wonder, over een krappe 2 maanden wordt hij 11 jaar. Maar ondanks zijn grijze haren is deze kalme reu nog erg kwiek.

Voor Fabio zoeken we iemand die inziet dat hij nog zoveel heeft te bieden en dat hij meer is dan zijn jaren op de kalender. Misschien een familie met kinderen, of een (ouder) stel of alleenstaande waar zijn rustige gezelschap gewaardeerd wordt. Wie geeft Fabio een tweede kans? Wat zou het geweldig zijn als hij zijn 11e verjaardag in Nederland mag vieren…

Ben jij diegene die Fabio nog een aantal fijne jaren wil geven?

Het opvangen van een van onze Griekjes is geen proefperiode om te zien of de hond bevalt. Zodra er een geschikte adoptie-aanvraag voor het dier is, zal hij/zij geadopteerd worden. Maar natuurlijk mag ook het gastgezin zelf een aanvraag voor adoptie doen.
 
Een gastgezin is NIET verantwoordelijk voor eventuele medische kosten. En bij vragen en problemen staat jouw contactpersoon van onze stichting altijd voor je klaar. Onze Griekse honden voldoen aan de wettelijke eisen wat betreft paspoort, chip, inentingen en gezondheidscheck.
 
Samen kunnen we zwerfhonden een kans geven!
 
Heb je interesse? Stuur ons een mail! Onze vrijwilligers hebben veelal nog een reguliere baan, waardoor het vaak niet mogelijk is de telefoon te beantwoorden. Wij reageren altijd binnen 24 uur op berichten. Geen mail ontvangen? Check dan je spambox/ongewenste email map. 

Over de hond Fabio

Kruising
bij oppas thuis

Periode

    Vanaf januari 2020

Wensen

Nee, niet noodzakelijk
Nee, ik zoek een vrijwilliger
Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

Onbekend
Nee
Ja
Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.