Kio

Stichting

Verhuishond

Gouda

9 jaar

Reu

Middel (35-70 cm)

06-06-2020

Spanje


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Kio is een lieve, intelligente, aanhankelijke en sociale Podenco die sinds eind januari in Nederland woont. De Podenco Canario is een typisch en oud Spaans ras van de Canarische Eilanden. Erg zachtaardige en slimme honden die goed met andere honden samenleven. Het zijn echte roedeldieren. Kio woont bij een gastgezin in Gouda. Daar doet hij het hartstikke goed. Meteen ook helemaal zindelijk. Hij woont met meerdere honden samen, zowel reuen als teven en met een kat. Als een kat niet vlucht is het een ideaal maatje voor Kio. Dan liggen ze zelfs tegen elkaar aan op de bank (zie foto's). Een kat die vlucht triggert juist zijn jachtinstinct.

Kio is 65 cm hoog en weegt ca. 32 kg. Van kop tot staart meet Kio 105 cm. Hij is gecastreerd, ingeënt, gechipt en hij heeft een Europees paspoort.

Kio is graag lui, lekker chillen vindt hij fijn. Buiten loopt hij netjes aan de lijn en blijft graag bij het baasje in de buurt, zeker als hij het gebied niet kent. Het is wel een grote behoefte van dit ras om elke dag even flink te kunnen rennen, zodat hij zijn energie kwijt kan en de poten even lekker kan strekken. Hij is inmiddels getraind in naast de fiets lopen. Op een hondenlosloopterrein waar het gastgezin vaak met de honden loopt, komt hij ook steeds netjes terug en houdt hij ze goed in de gaten. Kio is geen echte waakhond. Je hoort hem ook zelden blaffen, ook niet als er honden voorbij zijn tuin lopen.

Kio is zeer mensgericht. Het alleen zijn moet dus worden opgebouwd, net als bij elke hond die in een nieuwe omgeving, bij een nieuw baasje terechtkomt. Inmiddels gaat dat bij het gastgezin goed. Hij weet dat ze altijd weer terugkomen.

Voor Kio zoeken we sportieve baasjes die kennis van en ervaring hebben met jachthonden en het ook leuk vinden om te trainen in loslopen en alleen thuisblijven.

Over de hond Kio

Podenco Canario
€150-€275
Stichting

Algemene info

Reu
Ja
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Ja, met alle kinderen
Ja
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Ja
Ja
Nee
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Onze stichting richt zich in het bijzonder op oudere asielhonden, waar dan ook vandaan. Zij horen (zeker) niet in een asiel.

De bijdrage in de kosten bestaat uit de vergoeding die door ons wordt betaald aan het asiel (castratie, entingen, chip, bloedanalyses en paspoort), het transport naar NL en de (administratieve) kosten die wij moeten maken. De bijdrage hiervoor is 180 euro.
Kio is negatief getest op de Middellandse zeeziektes.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.