Lilla

Stichting

Oppashond – Gastgezin

Oostvoorne

1 jaar

22-03-2020

Griekenland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

*** huidige verblijfplaats Griekenland ***

Help een hond uit het buitenland aan een mooie toekomst. Word gastgezin voor Lilla!
Deze hoopvolle viervoeter staat te springen om een tijdelijk adres. Een plek waar zij een belangrijke stap kan zetten op weg naar een mooie toekomst. Zet jij de deur open?

Geslacht: teef, gesteriliseerd
Geboren: april 2019 (schatting)

Lilla was pas twee weken oud, toen ze met haar broer en zus werd gevonden in een vuilnisbak. Ze zijn met de fles grootgebracht. Nu verblijft ze in een shelter en groeit uit tot een prachtige, rustige dame.

Drie kleine pups zijn er slecht aan toe als ze tussen de vuilnis worden aangetroffen. De dierenarts schat ze op nog geen drie weken oud. Met goede zorg en flesvoeding weten ze te overleven. Drie kleine wondertjes ..

Eenmaal oud en sterk genoeg worden Lilla, Dawn en Sven bij de andere honden in de shelter geplaatst. Ze groeien als kool en weten hun draai te vinden. Broer Sven is de grootste en de jolige clown, zijn zussen zijn een stuk minder stoer. Beide dames zijn wat timide, maar erg lief en heel sociaal met de andere honden.

Maar het zit het drietal niet mee: ze blijken alle drie entropion te hebben. Entropion is een aandoening waarbij het ooglid naar binnen krult en over het hoornvlies schuurt. Zonder behandeling en/of operatie kan entropion de ogen (ernstig) beschadigen. Begin maart 2020 wordt Lilla geopereerd.

En Lilla kampt met nog meer problemen: ondanks dat ze kleinste van het drietal is, krijgt ze bij het groeien wat problemen met haar heupgewricht. De dierenarts maakt zich geen zorgen en zegt dat dit vanzelf zal stabiliseren wanneer ze ouder wordt. En dat lijkt te kloppen: Lilla loopt met 10 maanden alweer prima, al zijn we voorzichtig met haar te plaatsen bij mensen die veel met de hond op pad zouden willen.

Lilla is nog geen jaar oud en heeft het nodige overwonnen. Zus Dawn is ondertussen geadopteerd en vindt stapje voor stapje haar weg in Nederland. Hierbij wordt ze liefdevol begeleid door haar baasjes. Hetzelfde gunnen we deze lieve, mooie jongedame.

Eind februari was Lilla 55cm hoog en woog ze zo’n 25kg. Op dit moment leert ze aan de riem te lopen.

De zonnige foto’s zijn van eind oktober; de andere zijn eind februari gemaakt, voor haar ooglid-operatie. Ze is meer gegroeid, maar ook wat steviger, mede omdat de honden in de shelter in ’s winters meer voer krijgen om ze te beschermen tegen de kou.

Misschien is er wel sprake van een perfecte match en wil je de opvanghond nooit meer kwijt. Als gastgezin heb je altijd de eerste mogelijkheid om je opvanger te adopteren.

Een gastgezin is NIET verantwoordelijk voor eventuele medische kosten. En bij vragen en problemen staat jouw contactpersoon van onze stichting altijd voor je klaar. Onze Griekse honden voldoen aan de wettelijke eisen wat betreft paspoort, chip, inentingen en gezondheidscheck.

Samen kunnen we deze buitenlandse hond een kans geven!


Over de hond Lilla

Kruising
bij oppas thuis

Periode

    Vanaf januari 2020

Wensen

Nee, niet noodzakelijk
Nee, ik zoek een vrijwilliger
Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

Onbekend
Ja
Ja
Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.