Blue

Stichting

Oppashond – Gastgezin

Oostvoorne

4 jaar

24-03-2020

Griekenland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

*** huidige verblijfplaats Griekenland ***

Help een hond uit het buitenland aan een mooie toekomst. Word gastgezin voor Blue!
Deze hoopvolle viervoeter staat te springen om een tijdelijk adres. Een plek waar hij een belangrijke stap kan zetten op weg naar een mooie toekomst. Zet jij de deur open?

Geslacht: reu, gecastreerd
Geboren: september 2015 (schatting)

Ook rashonden worden in Griekenland gedumpt. Tenminste, deze prachtige Blue lijkt als twee druppels water op een Bleu de Gascogne. Hij was vel over been toen hij in het centrum van Thessaloniki gevonden werd. Nu is hij weer opgeknapt en wil graag een baasje. Midden in het centrum van Thessaloniki loopt een ernstig vermagerde en verzwakte hond. Hij is vies, vol met klitten en dodelijk vermoeid. Rescuers beseffen dat hij dringend hulp nodig heeft en maken een plek voor hem vrij in een al overvol shelter.

In de dagen die volgen ontdekken ze dat Blue een zeldzaam exemplaar is. Deze vriendelijke jongen lijkt sprekend op een Blue Cascogne: een rashond dat in Griekenland zelden voorkomt. Wat een prachtig dier! Maar bijzonder of niet, ook dan ben je als viervoeter in Griekenland niet zeker van een blijvend thuis.

Bij een check van de dierenarts komt er afgezien van ondervoeding niets bijzonders aan het licht. Blue wordt gevaccineerd en het advies is eten en drinken. En dat werkt: zodra de weegschaal weer een gezond gewicht van ruim 35kg aantikt, heeft hij praatjes voor tien. Hij is vriendelijk met mensen, maar wel wat bazig tegen zijn soortgenoten als er voer in het spel is. En dat is niet zo handig in een shelter. Maar misschien is Blue wat onzeker en denkt hij dat hij zijn eten moet veroveren door heel stoer te doen.

In ieder geval zoekt deze knappe vent een huisje waar hij zich prettig voelt, zonder dominante soortgenoten waardoor hij de behoefte voelt zijn eten te beschermen.

Met een baasje dat hem die steun en leiding geeft, die hij nodig heeft. En die met deze grote jongen, die qua schouderhoogte wel richting de 70cm gaat, wil pronken op straat, want deze prachtige Blue loopt graag trots met zijn neus in de lucht! (En dan niemand vertellen dat hij gewoon al die lekkere Hollandse geurtjes opsnuift .. ).

Misschien is er wel sprake van een perfecte match en wil je de opvanghond nooit meer kwijt. Als gastgezin heb je altijd de eerste mogelijkheid om je opvanger te adopteren.

Een gastgezin is NIET verantwoordelijk voor eventuele medische kosten. En bij vragen en problemen staat jouw contactpersoon van onze stichting altijd voor je klaar. Onze Griekse honden voldoen aan de wettelijke eisen wat betreft paspoort, chip, inentingen en gezondheidscheck.

Samen kunnen we deze buitenlandse hond een kans geven!

Over de hond Blue

Bleu de Gascogne
bij oppas thuis

Periode

    Vanaf januari 2020

Wensen

Nee, niet noodzakelijk
Nee, ik zoek een vrijwilliger
Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

Onbekend
Ja
Kinderen vanaf 5 jaar
Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.