Yena

Stichting

Verhuishond

Warder

6 jaar

Teef

Middel (35-70 cm)

01-04-2020


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Roemeense Yena is een bijzondere, veerkrachtige hond met een heel mooi karakter. Ze heeft het niet gemakkelijk gehad en heeft echt moeten overleven. Het is hartverwarmend om te zien hoe gelukkig ze is in haar gastgezin in Nederland en hoe ze nog bijna niet durft te geloven dat ze nu veilig is. Haar persoonlijkheid begint langzaam zichtbaar te worden en Yena ontpopt zich als een heel lieve, slimme hond die een gouden hartje heeft, verpakt in een stoere buitenkant.

Geslacht: teefje (gesterilliseerd)
Leeftijd: Yena is geboren in februari 2014
Formaat: Yena is ca. 53 cm hoog en weegt 15 kilo
Huidige locatie: Warder
Kan met kinderen: Vanaf ca. 14 jaar
Kan met katten: Nog niet bekend
Kan met andere honden: Wisselend

OVER YENA
Yena is een lieve hond die graag de wereld om haar heen ontdekt. Ze is alert en heeft redelijk wat energie, ze is een vrolijk en pittig meisje!

Yena gedraagt zich goed in huis, alsof ze niet jaren in een asiel heeft gezeten. Ze is zindelijk en maakt niets stuk, ook alleen zijn gaat haar prima af. Ze gaat dan rustig liggen, een beetje slapen of gewoon wat chillen. Ze houdt van verzamelen, een schoen of handdoek mag ze graag naar haar kussen slepen. Pak je het haar weer af, dan is het ook goed. Ze laat zich prima sturen.

Knuffelen is nieuw voor Yena. Mensenhanden kun je tenslotte niet zomaar vertrouwen. Toch vindt ze aandacht wel fijn maar het is nog wat vreemd voor haar. Yena lijkt meer naar mensen te trekken dan naar andere honden. Als er mensen op bezoek komen vindt Yena dat heel gezellig en ze komt graag even kennismaken. Katten wonen niet in haar gastgezin dus daar is ze nog niet mee getest.

Aan de lijn lopen is nieuw voor Yena en dat is ze nu aan het leren. In haar omgang met onbekende honden staat ze haar mannetje. Ze is nog niet lang in Nederland en trekt nog snel haar verdediging op. Dit doet ze door de stoere chick uit te hangen maar eigenlijk zoekt ze vooral houvast en veiligheid. Uitdagen tot spelen doet ze wel maar het is meer rennen dan spelen. Autorijden gaat goed met Yena, ze gaat graag mee.

PROFIEL ADOPTANT
Yena is een hond voor een ervaren baasje die begrijpt dat Yena lange tijd in een soort overlevingsmodus heeft gezeten. Met liefde, geduld en begrip moet ze leren dat ze hier veilig is en dat ze mag gaan genieten. Lange wandelingen zit er nog even niet in, dus een tuin waar ze zich uit kan leven is een vereiste. Om deze zelfde redenen plaatsen we haar nog niet bij kinderen. Bij pubers/tieners zou het wellicht wel kunnen. Yena kan goed als enige hond geplaatst worden.

ALGEMENE INFO
Yena is geboren in februari 2014. Ze is zo'n 53 cm hoog en weegt 15 kilo. Ze is gesteriliseerd, gechipt en in het bezit van een paspoort met alle noodzakelijke entingen.

ACHTERGROND
Yena heeft op straat geleefd, is gevangen en is terecht gekomen in een gemeente-asiel in Roemenie waar circa 400 honden opgesloten zitten in kleine kennels. De honden zitten hier tot aan hun dood en sterven door ondervoeding, ziekte en stress. Yena heeft echt moeten overleven maar is nu gelukkig veilig. Ze verblijft bij een gastgezin in Warder.

ADOPTIEBIJDRAGE
De adoptiebijdrage komt volledig ten goede aan de honden en wordt gebruikt om andere honden in Roemenie te helpen en bij sterilisatiecampagnes.

DE PROCEDURE
Heeft dit hondje uw hart geraakt? Dan vragen we u om een mail naar onze Stichting te sturen. Via het intakeformulier dat u dan krijgt toegestuurd vragen we u enige informatie te geven over uw woon/werk/gezinssituatie. We kijken dan of de betreffende hond in deze situatie zou kunnen passen. Als dit het geval is, dan kunt u een afspraak maken om kennis te maken met de hond in het opvanggezin.

OVER DE STICHTING
Onze stichting staat ingeschreven bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en we worden regelmatig gecontroleerd door de overheid. Wij bieden hulp aan zwerfhonden in Roemenie en we organiseren diverse acties, waaronder sterilisatie-acties. Voor lieve sociale honden zoeken we een thuis in Nederland.

HELP EEN HANDJE, HELP EEN HONDJE!

Wij bemiddelen uitsluitend voor hondjes uit Nederland

Over de hond Yena

€100-€150
Stichting

Algemene info

Teef
Ja
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kinderen vanaf 5 jaar
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting


ADOPTIEBIJDRAGE

De adoptiebijdrage, die € 125,--,-- euro bedraagt voor Yena, komt volledig ten goede aan de honden uit Roemenië. We hanteren lagere tarieven voor oude(re) honden en honden met een bepaalde aandoening/beperking, omdat we ook hen graag een kans geven. Dit betekent wel dat de adoptiebijdragen bij lange na niet kostendekkend zijn; we zijn daarom ook afhankelijk van donaties. Van de adoptiebijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

- ontvlooiing en ontworming
- vaccinaties (cocktailenting en rabiësvaccinatie)
- chip en Europees paspoort
- sterilisatie/castratie
- snap 4Dx test op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme. (Meer -
informatie over deze ziekten kunt u lezen verder op deze website)
(onvoorziene) medische kosten
- transportkosten van Roemenië naar Nederland
-reiskosten van vrijwilligers in Nederland, bijv. voor het afleggen van een huisbezoek
- de registratie van de chip bij de Nationale Databank Gezelschapsdierenen

Van de adoptiebijdrage voor een hond tot 3 jaar wordt 10 euro besteed aan sterilisatie-acties in Roemenië.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.