Reena

Stichting

Oppashond – Gastgezin

Oostvoorne

8 maanden

16-06-2020

Griekenland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

*** huidige verblijfplaats Griekenland ***

Help een hond uit het buitenland aan een mooie toekomst. Neem Reena in huis!

Geslacht: teef, niet gesteriliseerd
Geboren: november 2019 (schatting)

Na een ongeluk heeft zwerfpup Reena een week rondgelopen met een gebroken achterpootje. Dankzij donaties kon ze worden geopereerd en haar herstel verloopt voorspoedig. Wie maakt het geluk van deze leuke meid compleet met een thuis voor altijd?

Reena en haar broertje, twee zwerfpups van nog geen half jaar oud, werden aangereden in de straten van Florina. Het reutje overleefde het ongeluk helaas niet, Reena raakte gewond, maar vluchtte weg. Pas een week na het ongeval konden rescuers haar vinden om mee te nemen naar de dierenarts.

Daar bleek dat Reena een gebroken achterpootje had dat ondertussen verkeerd aan elkaar was gegroeid. Een operatie was nodig en met een oproep op social media werd genoeg gedoneerd om dit mogelijk te maken. Lees hier meer over haar succesvolle operatie. Reena verblijft nu bij een Griekse foster, waar ze voorlopig bijna fulltime in de bench zit. Af en toe mag ze onder supervisie rondlopen om haar pootje te trainen. In de anderhalve week na haar operatie ziet haar foster dagelijks progressie: Reena maakt steeds meer gebruik van haar achterpoot.

En niet alleen haar herstel gaat voorspoedig, ook het aanpassen aan het leven in huis en het contact met de andere honden gaat goed. Reena is een lieve, sociale meid en al helemaal zindelijk. Ze loopt prima mee aan de riem en gaat makkelijk mee in de auto. Ze heeft ook geen voernijd: haar foster kan zonder problemen brokjes uit haar bak nemen terwijl ze staat te eten. Hoe ze met katten is, is niet bekend.

De dierenarts schat Reena op zo’n zes maanden oud. Ze is nu 55cm hoog, weegt 18kg en zal nog even doorgroeien. Haar uiteindelijke grootte is nog onduidelijk, maar het vermoeden is dat ze niet veel groter zal worden dan zo’n 60cm. Reena heeft ook een snaptest gehad voor alle Middellandse Zeeziektes en hartworm waarvan de uitkomst (voor alles) negatief was.

Na een slechte start in het leven, heeft Reena nu het geluk aan haar zijde. Dit kan weer keren als ze na haar herstel naar een shelter zou moeten omdat niemand haar wil adopteren. We hopen van harte dat dit niet zover zal komen en dat een adoptant hart en huis openstelt voor deze mooie meid. Iemand die alle opties openhoudt en zich aan haar aanpast. Want al zijn de prognoses optimistisch en huppelt ze straks waarschijnlijk ongeremd door het leven, er is ook een kans dat ze toch niet die viervoeter voor lange wandelingen zal zijn.

Wil jij Reena de liefde en ruimte bieden die ze nodig heeft?

Het gaat heel goed met Reena, ze huppelt alweer vrolijk rond en hinkt al bijna niet meer. De dierenarts is tevreden met haar herstel en denkt dat ze alles weer zal kunnen doen. Toch is het nog moeilijk te voorspellen of ze echt een viervoeter voor lange wandelingen zal zijn. Nu haar pootje voldoende herstelt is, is Reena gelijk gesteriliseerd.

Ben je verliefd op dit sociale meisje, heb je een huis waar ze geen trappen op- en af moet, en kan je je aanpassen aan haar behoeftes? Dan komt Reena graag naar jou toe.

Het opvangen van een van onze Griekjes is geen proefperiode om te zien of de hond bevalt. Zodra er een geschikte adoptie-aanvraag voor het dier is, zal hij/zij geadopteerd worden. Maar natuurlijk mag ook het gastgezin zelf een aanvraag voor adoptie doen.
 
Een gastgezin is NIET verantwoordelijk voor eventuele medische kosten. En bij vragen en problemen staat jouw contactpersoon van onze stichting altijd voor je klaar. Onze Griekse honden voldoen aan de wettelijke eisen wat betreft paspoort, chip, inentingen en gezondheidscheck.
 
Samen kunnen we zwerfhonden een kans geven!
 
Heb je interesse? Stuur ons een mail! Onze vrijwilligers hebben veelal nog een reguliere baan, waardoor het vaak niet mogelijk is de telefoon te beantwoorden. Wij reageren altijd binnen 24 uur op berichten. Geen mail ontvangen? Check dan je spambox/ongewenste email map. 

Over de hond Reena

Kruising
bij oppas thuis

Periode

    Vanaf januari 2020

Wensen

Nee, niet noodzakelijk
Nee, ik zoek een vrijwilliger
Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

Onbekend
Ja
Ja
Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Dit dier is gereserveerd

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.