Quinoa

Stichting

Oppashond – Gastgezin

Oostvoorne

7 maanden

16-06-2020

Griekenland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

*** huidige verblijfplaats Griekenland ***

Help een hond uit het buitenland aan een mooie toekomst. Neem quinoa in huis!

Geslacht: teef, niet gesteriliseerd
Geboren: december 2019 (schatting)

Ze is gewoon om op te vreten .. En dat zou zomaar kunnen als je haar naam letterlijk neemt. Maar de naam Quinoa past dit meiske vooral figuurlijk. Ze is een grappige, speelse pup die je direct inneemt met haar lieve blik.

Op een veld aan de rand van een Grieks dorp is een plek waar veel zwerfhonden komen. Daar krijgen ze regelmatig eten van een meisje dat zich het lot van deze dieren aantrekt. Op een dag ontdekte ze tussen al die grote viervoeters een eenzaam hondje, een pup nog maar. Ze waarschuwde een lokale rescuer die de jonge viervoeter ophaalde. Sindsdien verblijft Quinoa bij een Grieks gastgezin in huis. Daar is ze veilig en ze mag in ieder geval blijven tot al haar vaccinaties op orde zijn, wat nog een kleine maand zal duren. Mag dit lieve, speelse meisje dan naar jou toe reizen?

Onlangs is aan het licht gekomen dat Quinoa een beschadiging (holtes) in haar lever heeft waarvan de oorzaak onbekend is. In medische termen:idiopathic vacuolar hepatopathie. Op dit moment zijn de holtes leeg, maar het is niet bekend of er in die holtes littekenweefsel vormt, cysten opkomen, tumoren ontwikkelen of dat er gewoon niks meer gebeurt. Ze kunnen ontstaan zijn door ondervoeding, maar ook bijvoorbeeld door stress of een ziekte zoals Cushing.

Om erachter te komen wat precies de oorzaak is en of Quinoa (intensieve) zorg nodig heeft of een dieet genoeg is, zouden er biopten genomen moeten worden. Omdat er nog zoveel onduidelijk is en deze leuke meid wel de juiste zorg nodig heeft, zoeken we voor Quinoa een rustig huisje met enkele huisgenoten. Iemand (of een stel) die bereid is de medische molen aan te willen en kunnen gaan. Een plek waar ze zichzelf kan zijn en kosten noch moeite gespaard worden om haar een mooi en liefdevol leven te geven.

Ben jij dit baasje? Dan komt Quinoa graag naar je toe!

Het opvangen van een van onze Griekjes is geen proefperiode om te zien of de hond bevalt. Zodra er een geschikte adoptie-aanvraag voor het dier is, zal hij/zij geadopteerd worden. Maar natuurlijk mag ook het gastgezin zelf een aanvraag voor adoptie doen.
 
Een gastgezin is NIET verantwoordelijk voor eventuele medische kosten. En bij vragen en problemen staat jouw contactpersoon van onze stichting altijd voor je klaar. Onze Griekse honden voldoen aan de wettelijke eisen wat betreft paspoort, chip, inentingen en gezondheidscheck.
 
Samen kunnen we zwerfhonden een kans geven!
 
Heb je interesse? Stuur ons een mail! Onze vrijwilligers hebben veelal nog een reguliere baan, waardoor het vaak niet mogelijk is de telefoon te beantwoorden. Wij reageren altijd binnen 24 uur op berichten. Geen mail ontvangen? Check dan je spambox/ongewenste email map. 

Over de hond Quinoa

Kruising
bij oppas thuis

Periode

    Vanaf juni 2020

Wensen

Nee, niet noodzakelijk
Nee, ik zoek een vrijwilliger
Nee, niet noodzakelijk

Thuissituatie

Onbekend
Ja
Ja
Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.