Dafne

Stichting

Verhuishond

Groesbeek

9 maanden

Teef

Middel (35-70 cm)

17-07-2020

Italië


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Italiaanse Dafne is sinds kort in Nederland. Zij verblijft in een gastgezin in Groesbeek met andere honden en ze doet het daar al heel goed. Aan de riem lopen gaat goed, in de bench is ze rustig en ze is zindelijk.
Dafne is een hond met veel energie. Zij heeft behoefte aan lange wandelingen, of lekker meerennen naast de fiets. Een hondenmaatje om mee te spelen zou gezellig zijn voor haar maar is niet persé nodig.
Verder is Dafne nog een echte slungelige pup die nog veel moet leren maar ze is leergierig en leert snel. In het begin kijkt ze de kat uit de boom maar al snel is ze enthousiast en wil ze graag aandacht. Dafne is een zeer zachtaardige lieve hond, die het beste gedijt in een rustige omgeving zonder al teveel prikkels. Liefst niet met kinderen omdat ze soms nogal eens onstuimig en lomp kan reageren met haar slungelige puberlijf. We op zoek naar baasjes die er met deze energieke dame lekker op uit gaan. Zij is een jonge hond die nog veel moet leren en een hondencursus zou hierbij kunnen helpen. Onze ervaring is dat jonge honden als Dafne zich snel aanpassen aan hun nieuwe leven als huishond. Een consequente opvoeding, liefde, geduld, rust en regelmaat zijn hierbij de sleutelwoorden."

Over de hond Dafne

Kruising
€275-€350
Stichting

Algemene info

Teef
Nee
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Heel actief
Ja
Ja
Nee
Ja
Ja
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

In de Zuidelijke regio Calabrië in de voet van Italië bevinden zich veel zwerfhonden. Ongewenste pups worden hier aan de lopende band gedumpt en aan hun lot overgelaten. Voor velen van hen loopt het helaas slecht af. Dafne en haar acht broertjes en zusjes (waaronder Rex, ook op deze website) hadden echter geluk! Afgelopen februari vond een dierenvriend de weerloze pupjes die zonder hun moeder achtergelaten waren. De kleintjes waren bang, vermagerd en in direct gevaar door een dichtbijgelegen drukke weg. Gelukkig waren alle negen pups gezond en geen van hen was gewond. Ze werden allemaal meegenomen naar de veilige opvang van Anna, een lokale dierenbeschermster in Vibo Valentia, Italië. Hier zijn Dafne en haar nestgenootjes enkele maanden gebleven tot ze hun benodigde vaccinaties hadden gehad. Het was een fijne tijd daar voor de pups. Ze groeiden en bloeiden en genoten van het spelen met alle andere honden daar. Overdag mocht Dafne lekker rondrennen in de afgesloten grote tuin en 's nachts sliep ze met haar broertjes en zusjes binnen in Anna's woonkamer. Natuurlijk is een eigen baasje of baasjes het ultieme geluk voor een hond en we zoeken voor Dafne dan ook mensen die haar een liefdevol thuis willen bieden.

De adoptievergoeding voor Dafne bedraagt 350 euro. De kosten van de vaccinaties, chip, paspoort en de reis naar Nederland zijn hierbij inbegrepen.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Dit dier is gereserveerd

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.