Abi

Stichting

Verhuishond

Spijkenisse

1 jaar

Teef

Middel (35-70 cm)

22-11-2020

Roemenië


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Als klein pupje al was Abi een angstig meisje. De dierenbeschermster in Roemenië denkt dat zij een trauma heeft opgelopen tijdens haar verblijf in de dierenkliniek (tijdens de parvo behandeling). Abi heeft hier destijds zeven dagen in een klein kooitje doorgebracht wat voor een onzekere pup desastreus kan zijn. Abi was erg close met haar moeder Kate en de eerste periode in Nederland heeft zij bescherming gezocht bij haar. Nadat Kate geadopteerd was moest Abi zich los van haar ontwikkelen. Met veel liefde en geduld hebben de mensen in het gastgezin haar intensief begeleid. De kinderen in het gezin konden niet bij haar komen en alleen de moeder (die de hele dag thuis is) mocht haar na verloop van tijd aaien. Beetje bij beetje krijgt Abi meer zelfvertrouwen, mede dankzij de andere honden in het gezin waar ze zich aan optrekt. Abi heeft zich ontwikkeld tot een lief hondje dat langzaam uit haar schulp kruipt bij rustige mensen die haar accepteren zoals ze is. Abi kan ook vrolijk en speels zijn, dan zie je opeens de pup die ze eigenlijk nog is. Abi zal nog veel moeten leren zoals bijvoorbeeld het buiten lopen aan de riem. Abi vindt het eng buiten en voelt zich onveilig hier. Ook heeft Abi soms nog een 'ongelukje' als ze teveel afgeleid wordt door de andere honden. Toch denken we dat Abi veel kan leren, ze is gelukkig nog jong.

Waar haar toekomstige baasje zich goed bewust van moet zijn, is dat Abi veel tijd en aandacht zal vragen. Het socialisatieproces zal lange tijd in beslag nemen. We denken hier niet in weken, maar in maanden, misschien zelfs jaren. Abi zal geleerd moeten worden om buiten aan een riem te wandelen. Ook zal ze moeten leren omgaan met mensen die ze niet vertrouwt. Het alleen zijn zal moeten worden opgebouwd en ook dit zal veel tijd vergen. Wij zoeken iemand die vrijwel altijd thuis is, (zeker in de beginperiode), beschikt over een veilige, omheinde tuin waar Abi in eerste instantie haar behoefte mag doen. We zoeken iemand die geduld heeft om in een hond te investeren en begrijpt dat dit tijd nodig heeft. Voor Abi is het goed als er een andere hond is. In het gezelschap van andere honden zien we de blije jonge hond die ze ook is. Waar mensen en de buitenwereld nog veel te beangstigend zijn voor haar, heeft ze wel de behoefte om te spelen met andere honden.

We zoeken die ene speld in de hooiberg. Misschien een rustig gepensioneerd echtpaar, of alleenstaande dame. Iemand die veel geduld en inlevingsvermogen heeft om in Abi te investeren en een band op te bouwen. Een plek waar Abi kan uitgroeien tot een blije zelfverzekerde hond. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Abi is geboren in september 2019, is 40 cm hoog en weegt nog geen 10 kilo.

Over de hond Abi

Kruising
€275-€350
Stichting

Algemene info

Teef
Nee
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Ja
Ja
Nee, kan moeilijk alleen zijn
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Ja
Ja

Toelichting

Een in Craiova (Roemenië) wonende dierenbeschermster trekt zich het lot van de zwerfhonden in haar omgeving aan. Op een dag werd zij gebeld door een dierenvriend die een moederhond en vier pups (waaronder Abi) had gevonden op een stuk grond waar een huis in aanbouw was. Waarschijnlijk is de moederhond (Kate) op straat achtergelaten toen bleek dat ze zwanger was, iets dat helaas wel vaker voorkomt in deze streek. Kate koos een rustige plek om te bevallen en in september 2019 beviel ze van vier prachtige pups. De dierenbeschermster nam de hondjes, toen ze oud genoeg waren, mee naar haar hondenopvang. Ook Kate werd gered. Helaas werden Abi en haar broertje en zusjes ernstig ziek (Parvo) en dankzij intensieve medische zorg in een dierenkliniek hebben Abi en twee andere pups het gered. Moeder en kids hebben wekenlang op het veldje doorgebracht en op 5 april jl. zijn Abi, Saki en moeder Kate in Nederland aangekomen. Zij hebben de eerste weken samen in een gastgezin in Spijkenisse doorgebracht waar ze liefdevol opgevangen werden. Voor Saki en Kate werden al snel baasjes gevonden maar Abi bleef angstig en er werd besloten te wachten met het promoten van haar op deze website. Onlangs is besloten dat Abi, na al die maanden in het gastgezin, nu klaar is voor een thuis bij eigen baasjes. Ze verdient het zo. Wij zoeken een rustige, prikkelarme omgeving voor haar bij mensen die veel thuis zijn en haar met liefde en geduld leren dat ze niet bang hoeft te zijn en het leven fijn en leuk is. Wij zijn op zoek naar mensen die tijd hebben voor dit 'projectje'. Een andere hond in huis is een pré maar niet persé noodzakelijk.

De adoptiekosten voor Abi bedragen 350 euro. De kosten van de vaccinaties, chip, paspoort en de reis naar Nederland zijn hierbij inbegrepen.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Matchen jullie twee?

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.