Tommie

Verhuiskat

Rotterdam

11 jaar

Poes

18-10-2020


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Tom is een heel lieve en aanhankelijke poes. Ik heb haar met mijn toenmalige huisgenootje 3.5 jaar geleden uit het asiel gehaald. Aan nieuwe mensen moet ze soms even wennen, maar ze komt al gauw langs voor een aai en een kopje. Het is echt een heel sociale poes, die altijd erbij wil liggen en je door het huis volgt.
Je kan haar overal aaien, ook op haar buik, en ze krabt werkelijk nooit. Ze komt niet snel op schoot en vindt het vervelend om te worden opgetild, maar ligt tegen je aan en komt altijd even kroelen. Verder ligt ze voornamelijk te slapen en houdt ze niet van spelen. Ze is in principe een binnenkat, maar gaat hier wel eens een stuk het dak op via mijn balkon en vindt dit ook leuk. Ze kan dus zowel binnen als bij een plek met een balkon/tuin.
Tom heeft een beetje overgewicht, en mag niet te veel te eten krijgen. Ze eet gewoon brokjes en vindt dit lekker. Met natvoer weet ze niet altijd wat ze ermee aanmoet. In het voorjaar en de zomer heeft ze de neiging flink aan haar oren te krabben. Dit is hoogstwaarschijnlijk hooikoorts, maar hiervoor hoeft ze geen speciale medicijnen en het gaat ook vanzelf weer weg. Ze heeft haar inentingen gehad, en een boekje waarin haar medisch verleden sinds haar geboorte is bijgehouden.
Tom is een poes die echt van gezelschap houdt, en ze vindt het fijn als je regelmatig thuis bent en kan niet goed tegen grote veranderingen. In principe is Tom een makkelijke en fijne poes. Ik heb vrijwel nooit problemen met haar ondervonden. Krijgt ze echter te weinig aandacht doordat je veel van huis bent, dan wordt Tom ongelukkig en het is wel eens gebeurd dat ze heeft wildgeplast. Dit gebeurt in principe niet, maar na 3 jaar een huisgenoot gehad te hebben woon ik nu op mijzelf, en slaap ik ook regelmatig bij mijn vriend. Ook werk ik als student in de horeca en heb ik daardoor een onregelmatig ritme. Ik merk nu dat dit effect heeft op Tom. Ze is de laatste tijd wat meer gespannen en heeft wel eens ergens geplast. Ik hou heel veel van haar, maar denk dat ze beter tot haar recht komt in een huis waarbij er meer regelmaat is.

Over de kat Tommie

Europese Korthaar
Geen
Tijdgebrek

Algemene info

Ja
Kortharig
Poes

Thuissituatie

Kinderen vanaf 5 jaar
Ja
Nee
Geen voorkeur

Karakter

Ja
Nee
Ja
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Ik vind het heel moeilijk om afscheid te nemen van Tom. De rede hiervoor is dat ik sinds een half jaar geen huisgenoot meer heb en merk dat Tom het vervelend vindt dat er minder vaak iemand thuis is. Tom is een kat die houdt van enige regelmaat en ze heeft gezelschap nodig. Ik slaap regelmatig een nachtje bij mijn vriend en werk tot laat in de horeca. Nu er geen andere huisgenoot is merk ik dat dit effect heeft op Tom. Ze is gespannen, mauwt meer en ze heeft wel eens wildgeplast. Hoe dol ik ook op haar ben, ik ben bang dat het niet eerlijk tegenover haar is om haar bij mij te houden. Ze komt meer tot recht in een gestructureerdere omgeving.
Afgelopen najaar heeft ze 3.5 maanden bij mijn ouders gelogeerd. Ze is toen snel geland, ging gelijk op de kattenbak en was al snel aanhankelijk naar mijn ouders toe. Je krijgt de kattenbak, de krabpaal en het reismandje erbij. Ik wil graag dat ze in een goede omgeving terecht komt bij mensen die de tijd en de aandacht hebben die zij verdient.

Dit dier is gereserveerd

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.