Mavis

Stichting

Verhuiskat

Eindhoven

4 jaar

Poes

24-02-2021

Turkije


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Maviş heeft een ervaren, geduldig adoptiegezin nodig. Maviş heeft tijd nodig om te wennen aan nieuwe omstandigheden en een hele zachte aanpak. Zij is per direct beschikbaar.

Mijn naam is Maviş (blauwig) en ik ben een poes (vrouw) van ongeveer 4 jaar oud. Mijn vacht is lichtgrijs met donkergrijs. Ik ben een superlief, erg gevoelig en vindt het fijn om geaaid te worden en praat dan ook erg graag tegen je.
Uiteraard ben ik ook (kattenbak) zindelijk.

Twee weken geleden ben ik naar Nederland gekomen. Mijn huidige gastgezin beschrijft me als volgt:
'Mavis is een ontzettende lieverd. Het is een gevoelig meisje dat heel graag veel aandacht wil en kopjes komt geven, en meteen naar je toe rent als je met haar kletst. Ze is zelfs zo dol op al het aaien, eten en aandacht, dat ze zichzelf niet altijd kan beheersen en soms krabt. Bijvoorbeeld als je te snel opstaat of je handen wegtrekt of onverwachte bewegingen maakt, of als ze zoveel zin heeft in haar eten dat ze je hand krabt bij het neerzetten van haar eten, maar ook soms tijdens een aaisessie lijkt het haar ineens te veel te worden. Ze schrikt er zelf van, en komt dan even later weer kopjes halen met een verontschuldigende miauw. Het lijkt erop dat ze nog moet leren om echt te vertrouwen in mensen, en dat ze haar grenzen ook op een andere manier kan aangeven (door gewoon weg te lopen als ze genoeg heeft van het aaien, wat ze regelmatig ook al doet). Idealiter heeft het nieuwe baasje geduld en ervaring met katten om haar te helpen te vertrouwen, voldoende tijd om haar de aandacht te geven die ze nodig heeft in een huis zonder (jonge) kinderen.

Mavis is een prachtige kat, soms ineens een beetje gek tijdens haar gekke kwartiertje, een heerlijke spinner, ze drinkt en eet goed, houdt haar lekkere trek in bedwang als je zelf gaat eten ( na een duidelijke ‘nee’ gaat ze keurig twee meter verderop zitten, maar je wordt wel nauw in de gaten gehouden ;-)), en ze gaat netjes naar de kattenbak'.

Toen ze 1 jaar oud was, is ze door haar eerste baasje gedumpt in een tuin van een appartementencomplex in Turkije. Daar werd ze aangevallen door honden en nam haar eerste verzorgster haar in huis.

Maviş heeft een knip in haar oor. We weten niet waardoor dit gebeurd is

ACHTERGROND
Mijn schoonmoeder uit Turkije zorgt momenteel voor meer dan 30 dieren. We zijn voor de meeste van hen op zoek naar een liefdevol thuis waar hij de rest van hun leven kunnen blijven. We staan Maviş af ter adoptie zodat zij alle aandacht kan krijgen die zij verdient. Op dit moment verblijft ze in een apart gebouw van het huis met groot afrastering erom heen. Dit komt omdat mijn schoonmoeder ook een aantal straathonden heeft die helaas niet te vertrouwen zijn met katten. We vinden het erg naar dat de katten zo beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid en hopen ze dan ook snel te kunnen herplaatsen. Mavi is dus gewend om in een afgesloten ruimte leven. Wij willen daarom ook dat zij in het begin bij haar gastgezin nog niet naar buiten gaat. Zij is dat niet gewend en zal het langzaam moeten opbouwen. Maviş kan goed met andere katten en kinderen. Honden vindt ze niet fijn.

GEZONDHEID
De dieren die wij ter adoptie beschikbaar stellen zijn uiteraard allemaal gezond verklaard door een dierenarts. Maviş beschikt over:
- Vaccinatie benodigd volgens de EU-richtlijnen:
- - Rabbiës/Hondsdolheid
- Gemengde vaccinatie tegen Kattenziekte (Feline Parvo), Feline herpesvirus (FHV) en Feline calicivirus (FCV).
- - Paspoort (tevens ook vaccinatieboekje)
- Microchip
- - Bloedtesten
- Gezondheidscertificaat (tevens ook officieël reisdocument)
- - Ontworming
- Ontvlooing
- - Gecastreerd

Over de kat Mavis

Onbekend
€100-€175
Stichting

Algemene info

Ja
Kortharig
Poes

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Ja
Nee
Geen voorkeur

Karakter

Ja
Nee
Nee
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Maviş verblijft in een gastgezin. De adoptiekosten zijn 175 euro. Dit is gebaseerd op alle onkosten voor het overvliegen van de poes.

Mavis is gereserveerd

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.