Lulu

Verhuiskat

Rotterdam

8 jaar

Poes

12-06-2021


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Lulu is een prachtige zwart/bruin/rood/witte schildpadpoes van nu 8 jaar oud. Ze is bij mij gekomen vanuit een nestje van vrienden en is altijd gezond geweest. Ze heeft een eigenwijs karakter (welke poes niet ;-)), maar komt wel graag bij je zitten om geaaid en gekroeld te worden. Dan begint ze lekker te spinnen en kopjes te geven, of miauwt ze hele gesprekken tegen je. Ook houdt ze van spelen. Ze is geen kat die heel veel aandacht vraagt. Ze kan dan ook prima alleen thuis zijn en doet dan lekker een dutje.

In het begin bekijkt ze je van een afstandje, maar eenmaal gewend is het een hele lieve poes. Bezoek is soms wel spannend. Als er veel mensen zijn blijft ze liever boven of gaat ze naar buiten. maar als het niet te druk is komt ze graag even op een afstandje kijken en laat ze zich soms ook wel even aaien, op haar hoede is ze dan wel.

Lulu is ook een echte buitenpoes. Ze gaat sinds dat ze 2 jaar is naar buiten. Lekker struinen door de tuinen, over schuttingen balanceren, proberen vogels te vangen en natuurlijk dutjes doen in de zon. Ze laat duidelijk weten dat ze naar buiten wil door bij de deur te gaan zitten, een kattenluikje zodat ze zelf naar buiten kan is prettig! Een kattenbak is met een luikje dan ook niet echt nodig. Wel zo fijn.

Helaas kan Lulu niet zo goed omgaan met kleine kinderen. Ze zijn te onvoorspelbaar waardoor ze zich snel in het nauw gedreven voelt. Dat is dan ook de reden dat ik een nieuw huisje voor haar zoek. We hebben sinds 1,5 jaar een zoontje, en echt geprobeerd om haar te laten wennen maar ik merk dat het stressvol is voor haar, ze voelt zich niet op haar gemak als hij dichtbij komt.

Ook andere katten maak je haar niet heel blij mee denk ik. Ze blaast er al op los als er een andere kat in de tuin zit, weet niet of ze kan wennen aan een kat binnen.

Qua eten is ze niet heel kieskeurig, ze eet bijna alle brokjes. Ze is niet erg van het natte voer en je maakt haar gek met een eierkoek (is ze verzot op!).

Ik gun Lulu een huisje waar ze rustig kan wonen, zonder zich in het nauw gedreven te voelen. Waar ze lekker naar buiten kan om te struinen en gelukkig oud kan worden.

Over de kat Lulu

Geen
Kan niet met kinderen

Algemene info

Ja
Kortharig
Poes

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Nee
Nee
Een tuin is noodzakelijk

Karakter

Ja
Ja
Nee
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee

Toelichting

Helaas kan Lulu niet zo goed omgaan met kleine kinderen. Ze zijn haar denk ik te onvoorspelbaar waardoor ze zich snel in het nauw gedreven voelt. Dat is dan ook de reden dat ik een nieuw huisje voor haar zoek. We hebben sinds 1,5 jaar een zoontje, en echt geprobeerd om haar te laten wennen maar ik merk dat het stressvol blijft voor haar, ze voelt zich niet op haar gemak als hij op haar af rent.

Ik vind het heel vervelend dat het zo niet werkt, ik gun haar een veilig en rustig huisje waar ze op haar gemak kan zijn. Ik vraag daarom ook geen adoptiekosten. Alles wat Lulu nodig heeft krijg je gewoon mee, ze heeft een reiskoffertje, elektrische voederbak, waterbak, kattenbak en wat speeltjes.

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.