Marly

Stichting

Verhuishond

's-Gravenhage

9 maanden

Teef

Groot (vanaf 70 cm)

22-06-2021

Spanje


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Marly is een prachtige jonge Mastin Español mix, een Spaanse berghond. Ze is eigenlijk nog een pup in een groot lijf. Marly is een beauty om te zien, met haar zwarte masker en de zwart- bruine wild kleuren vacht.
Ze weegt 39 kg, schoofthoogte is 67 cm. Kan met kinderen, maar wij aanbevelen kinderen vanaf tieners omdat ze lomp is, en nog groter wordt.
Marly werd samen met haar broertje als jonge pup door onze Spaanse dierenvrienden van het asiel in Villena gered.
Vervolgens zijn ze in Spanje in een Nederlands opvanggezin in huiselijke kring opgevangen.
Medio januari is het tweetal naar Nederland gekomen om hier een veilig en liefdevol leven te krijgen. Ze zijn allebei gelijk geadopteerd.
Marly, die eerst Jenny werd genoemd, is goed gesocialiseerd in Nederland door haar adoptiegezin. Ze is gewend aan kinderen en katten.
Met veel pijn in hun hart heeft het adoptiegezin besloten om haar te laten gaan.
Marly is een berghonden mix, ze zal dus een grote hond worden. Ze is energiek en heel sterk. Marly was wel goed gewend aan de kinderen van 7 en 10 jaar in het gezin, maar ze wil wel graag spelen. De jongste wordt weleens omver gelopen, niet uit valsheid maar uit speelsheid en omdat Marly als jonge grote puber nogal lomp is. Voor de huidige adoptant vergt dit nogal veel, o.a. dat je elke minuut van de dag moet opletten bij de kinderen.
Marly is nu verhuisd naar een gastgezin. Er is een kleine hond en een kat in het gastgezin. Op het huidige adres wordt Marly uitgelaten in het naastgelegen park wat een hondenlosloopgebied is. Voorlopig met een lange trainingslijn. Ze is sociaal met andere honden die ze tegenkomt. Het spelen op het hondenveld vindt ze heel leuk, ook lekker graven en overal snuffelen. In de tuin jaagt ze de kauwen weg, en de vliegen zijn ook niet veilig.

In huis is Marly nadat ze uit is geweest en heeft gegeten lekker rustig. Ze wil graag bij je zijn en is gek op knuffels. Ze is wel zoals een berghond het betaamt waaks en heeft een imposante blaf. Maar als je haar geruststelt en kijkt bij de deur en zegt op een vriendelijke toon, het is goed, is ze weer stil. Het zit in haar genen om huis, haard en kudde te bewaken. Dus in Marly heb je een goede combinatie van knuffelhond en waakhond.
Vreemde bezoekers zijn altijd spannend voor Marly. Ze blaft of gromt naar ze maar zodra ze je kent is het goed.
Marly heeft bij de adoptant een jonge honden cursus gevolgd en kent de basiscommando’s: zit, af, poot, plat, let op. Het netjes naast lopen op straat moet nog worden geleerd. Ze trekt graag en is heel sterk.

Marly is gewend om ong 3 uur alleen te zijn. Dit moet in een nieuwe situatie opnieuw worden opgebouwd. Ze verblijft dan in een bench. s’ Nachts slaapt ze ook in de bench en is rustig. Marly kan zich ook zelf goed vermaken met een balletje of een knuffel.
Marly is opgegroeid met katten en een rustige kat accepteert ze snel. Ze zou een andere grote hond zeker ook heel leuk vinden om mee te spelen.

Marly is zindelijk. Ze kan goed mee in de auto.
Vuurwerk en onweer heeft ze recentelijk meegemaakt. Hierop reageerde ze niet. Sneeuw vond ze helemaal geweldig afgelopen februari.

Voor mooie Marly zoeken wij iemand met ervaring en ruimte, en die de tijd en motivatie heeft om een jonge grote sterke berghond te begeleiden naar volwassenheid. Marly is nog in de groei en zal dus een grote hond worden. Wij verwachten dat ze uiteindelijk 50+ kg gaat wegen. Omdat het gastgezin een kleine tuin heeft wordt Marly 3 tot 4 keer per dag uitgelaten. Omdat Marly een mastin Español (mix) is, gunnen wij haar haar eigen grote tuin die ze mag bewaken en in te vertoeven. De mastins zijn in Spanje kuddebewakers of kettinghonden die het erf bewaken. Deze taak erkennen we dus in het verwittigen bij onraad zonder noodzakelijk erop af gaan. Een mastin drijft ook zijn kudde niet bijeen(zoals bv. een bordercollie) maar roept hem bijeen om rond zich de veiligheid te zoeken.
Een mastin is geen hond die makkelijk commando’s opvolgt, dit gaat tegen de natuur van hun karakter in. Daarom kunt u een Mastin niet trainen zoals bijvoorbeeld een herdershond. Essentieel is dat de mastin (mix) respect heeft voor zijn baasje.

Heb je de ruimte, grote tuin, tijd en ervaring om Marly te begeleiden naar volwassenheid horen wij dat graag. Voor Marly is ruimte belangrijker dan meerdere malen per dag wandelingen maken in een woonwijk. Een huis met kleinere tuin op het platteland maar wel met weidse natuur omheen om in te wandelen (geen heel lange wandelingen) zou ook geschikt kunnen zijn.
Van Marly zal je heel veel liefde en lebbers terug krijgen.

Op de video: Nadat Marly heeft gespeeld op het hondenveld kan ze redelijk rustig, zonder teveel trekken, teruglopen naar huis aan de lange lijn. Aan het begin van de wandeling trekt ze behoorlijk.

Marly is gezond, gechipt, geënt, ontwormd, en heeft een Europees paspoort. Marly is nog niet gesteriliseerd, daar is zij nog te jong voor.
Geen broodfok of commerciële doeleinden. Wij hebben de ANBI status.

Over de hond Marly

Mastin Español Mix
€150-€275
Stichting

Algemene info

Teef
Nee
Kortharig
Groot (vanaf 70 cm)

Thuissituatie

Kinderen vanaf 5 jaar
Ja
Ja
Ja, een paar uurtjes
Nee
Ja, noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Nee
Ja
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Marly is uit Spanje naar Nederland gekomen en is hier geadopteerd als jonge pup.
Door persoonlijke redenen wordt Marly ter herplaatsing aangeboden.
De adoptiekosten bedragen 250 euro. Het door de nieuwe eigenaar betaalde bedrag is een bijdrage in de algemene en medische kosten van de Stichting en derhalve geen betaling van een koopsom voor het dier.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Marly is gereserveerd

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.