Bowie

Verhuishond

Barneveld

1 jaar

Reu

Middel (35-70 cm)

22-10-2021


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Met pijn in ons hart zoeken wij een geschikt huis voor onze lieve prachtige Bowie van bijna 10 maanden. Hij is een mix; Vader is een Flat Coated Retriever en Moeder een mix Mechelse herder/Zwitserse herder. Bowie is bij ons gekomen met 8 weken. Bowie woont bij een rustig gezin met 2 oudere kinderen van 19 jaar. Die gaan prima met elkaar. Hij houdt van knuffelen en aandacht. en spelletjes en houdt van spelen in water. Hij kent de basiscommando's en meer en is een slimme hond en erg leergierig. Daarnaast is hij ook heel eigenwijs, dus het geleerde zie je in de praktijk nog niet altijd terug. Bowie weet waar hij niet en wel op mag kauwen, maar "vergeet" dit soms nog. Bowie is eerst afstandelijk naar nieuwe mensen, maar als hij je eenmaal kent en vertrouwt is hij je vriend. Van begin af aan was hij erg prikkelgevoelig en druk en vond veel dingen spannend. Wij hebben met heel veel geduld en liefde al veel kunnen bereiken. Hij heeft meer rust in huis, vindt verkeer nu geen probleem meer. Loopt goed mee aan de lijn. Ander dingen moet nog aan gewerkt worden. Wij wonen in een kinderrijke buurt met veel honden. Op tijdstippen dat er veel kinderen buiten spelen en honden uit worden gelaten is het voor Bowie nog stressvol buiten. Bijvoorbeeld kinderen die gillen en onverwacht dicht achter je langs komen racen met een elektrische step. Naar andere honden gaat Bowie sinds een paar maanden blaffen en trekken aan de lijn. Daarnaast is bezoek dat hij niet kent lastig, buiten in de tuin gaat het wel maar binnen vindt hij spannend. Blaffen en springen en het kost tijd om rustig te worden. Bij het uitlaten is andere mensen ontmoeten geen probleem. Bowie is een paar keer kort voor vakantie in een hondenpension geweest en het spelen met andere honden gaat daar goed als er maar een goede leider bij is, hij is wel onstuimig dan. Omdat Bowie aan de riem blaft naar andere honden en snel overprikkeld is hebben wij hem nog niet losgelaten in een bos. Wel op een honden losloop plaats zonder dat er andere honden bij waren. Dan luistert hij en houdt hij je goed in de gaten. Bowie is sinds kort chemisch gecastreerd. Bij jachtinstinct heb ik nee ingevuld, maar ik heb daar ook nog niet goed zicht op. Hij kan thuis met andere honden heb ik nee ingevuld maar daar heb ik ook niet goed zicht op of dat zo is.

Over de hond Bowie

mix Flatcoated Retriever/zwitserse/Mechelse herder
€50-€100
Overig

Algemene info

Reu
Ja
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Onbekend
Nee
Ja, een paar uurtjes
Ja
Ja, noodzakelijk

Karakter

Heel actief
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja
Ja
Ja

Toelichting

Aan alles wat genoemd is wordt nog steeds hard gewerkt door Bowie en ons maar de conclusie is ook dat Bowie veel beter tot zijn recht zou komen in een rustiger buurt bijvoorbeeld op het platteland waar minder prikkels zijn. Wij kunnen hem dat hier niet bieden.
Bowie is zeker geen beginnershond en heeft een duidelijke leider nodig die de training wil voortzetten zodat hij zich verder kan ontwikkelen.
De reden dat wij adoptiekosten vragen is dat wij er zeker van willen zijn dat er mensen op reageren die hem om een goede reden willen. Wij geven zijn spullen allemaal mee, riemen van verschillende lengtes, halsband en tuig. Speelgoed en bench e.d.

Bowie is gereserveerd

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.