Leon

Stichting

Verhuishond

Eindhoven

5 jaar

Reu

Middel (35-70 cm)

19-01-2022

Rusland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Waar mag Leon zich geborgen en veilig voelen?
Leon heeft behoefte aan duidelijke, heldere, voorspelbare gang van zaken om zich heen, dat is zijn gevoel van geborgenheid. Leon is vanaf januari 2021 in Nederland. Het was voor hem even wennen na aankomst vanuit Moscow. Een korte periode is hij geadopteerd geweest, echter vanaf maart 2021 tot heden logeert hij bij een ervaren familie met een roedel honden en twee katten. Bewust hebben we tot op heden geen actieve promotie voor hem opgezet.

Wat zoekt Leon?
Leon zoekt een warme plek waar hij wordt geaccepteerd zoals hij is. Dat wil zeggen, elke nieuwe interactie binnen het gezin zal hij met grote voorzichtigheid benaderen. Uit zichzelf zal hij niet snel sociaal contact leggen met derden en ook oogcontact zal hij vermijden. Alles wat nieuw is, moet hij aan wennen. Of dit nu een tijdelijke pup is die komt logeren, een nieuwe prullenbak in de keuken: hij bekijkt het liever enkele dagen en ontwijkt het zoveel als mogelijk.

Met bezoek is dit dus lastig; Leon kan niet een paar dagen aan bezoek wennen, die zijn vaak binnen enkele uren alweer weg. Het allerbeste zou zijn als Leon niet hoeft deel te nemen aan deze interacties. Dat hij zijn eigen veilige plek heeft en zodra het bezoek weg is, kan Leon weer deelnemen aan het reguliere huishouden.

Nu Leon alweer enkele maanden in zijn tijdelijke gezin logeert is er een zeer warme band ontstaan. Echter, voor andere mensen lijkt het of hij in een soort van bubbel zit. Met wandelingen in het bos kan hij tegenwoordig los. Hij blijft goed in de buurt maar huidig baasje zorgt wel dat ze vermoed dat er niks gaat gebeuren, waarvan hij kan schrikken. Hij vertoont geen jachtinstinct, blijft lekker op het pad en loopt dicht in de buurt van de baas (GPS dog-tracker wordt gebruikt).

Tijdens de wandeling op straat kan hij blaffen naar andere honden of voorbijgangers als deze vlak langs lopen. In het begin had hij dit heel erg. Tegenwoordig is dit probleem tot een minimum beperkt. Komt mede door de band tussen Leon en huidige baasje. Met de nieuwe baas zal dit weer moeten worden opgebouwd. Dit kan even lastig zijn en zullen acties (wandelingen e.d.) tot een minimum moeten worden beperkt. Als de band er eenmaal is tussen Leon en zijn nieuwe baas (lees: Leon vertrouwt zijn nieuwe baas), dan kan je bijna alles met hem bereiken want hij wil gewoon bij je zijn.

Leon zal nooit op de bank gaan liggen of via de trap naar boven komen. Waar andere honden zich gedragen of het bankstel voor hen gekocht is,
zoekt Leon altijd de dikke kussens in huis op. Ook tijdens het eten geven gaat Leon op zijn vaste plek zitten en wacht geduldig tot de bak met eten ook bij hem wordt neergezet.

Leon zal zeker moeten wennen bij zijn toekomstige nieuwe familie; hoe lang hij daarvoor nodig heeft kunnen we niet inschatten. Misschien verrast hij ons (daar hopen we natuurlijk op!) en past hij super in zijn toekomstige nieuwe thuis waardoor het aanpassen super snel verloopt. Of vervalt hij in zijn oude gedrag: nerveus, smakken, overdreven waaks op alles, katten opjagen? Leon is een knuffelhond, komt graag bij je zitten, maar op zijn eigen tempo.

Waar zou Leon goed kunnen passen?
Mensen met geduld, die lekker bezig zijn met hun eigen ding terwijl Leon op zijn eigen tempo kan wennen. Ervaring met bescheiden honden, er lopen al honden rond en niemand verwacht wonderen van Leon. Leon houdt van rust; geen uitspattingen, niet te spontaan, geen gekkigheid. Onder (tijds)druk kan hij niet goed functioneren. Wandelen vindt hij heerlijk! Het kan enkele dagen duren eer hij je voor het eerst begroet door het kwispelen met zijn staart. Continue realiseren: hij is introvert, stapje voor stapje, zijn zorgen goed begeleiden. Dat is de gouden regel voor succes tussen u en Leon.

Leon is een hond waar je bewust voor kiest.
MyMartin zoekt een familie die alle ruimte geeft aan hem, waar het niks uitmaakt dat Leon soms voor zich uitstaart, soms twijfelt, onzeker is of soms zelfs afstand wil. Een familie die hem begrijpt én hem 100% accepteert zoals hij is. Een familie die hem wil overladen met complimentjes en kan genieten als hij super goed mee wandelt aan de riem of los mee kan (na gewenning) door rustige gebieden.

Over de hond Leon

Kruising
€275-€425
Stichting

Algemene info

Reu
Ja
Langharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Ja
Ja
Ja, een paar uurtjes
Nee
Ja, noodzakelijk

Karakter

Weinig actief
Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

De adoptiebijdrage voor Leon is voor de allerbeste liefdevolle plek bespreekbaar.
Leon is gechipt, gevaccineerd en gecastreerd.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.