Truman

Stichting

Verhuiskat

Spanje

3 jaar

Kater

22-11-2021

Spanje


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

naam Truman
Geslacht Kater
Geboortedatum 01-01-2018
Gecastreerd Ja

Truman, mensenvriend maar kattenhater

Truman is op straat geboren en getogen. Hij had al snel door dat mensen eten gaven en zocht dus steeds mensen op. Toen een vrijwilliger een keer voer kwam brengen besloot Truman in de auto van de vrijwilliger te kruipen en hij wilde er niet meer uit. Hij wilde graag mee naar een gezellig en warm huis. Dat kreeg hij niet maar hij mocht mee naar het asiel.

Truman is een fantastische kat voor mensen. Hij is knuffelig, zit graag op schoot en spint dan en kneedt met zijn pootjes je schoot, zoals katten dat kunnen doen. Maar helaas kan Truman absoluut niet overweg met andere katten. Waarschijnlijk heeft hij buiten moeten vechten voor voedsel en daardoor geleerd dat andere katten concurrenten zijn. Hij accepteert ze totaal niet. Als hij bij andere katten in de buurt komt wordt hij erg dominant en vecht hij ze de tent uit. Hoewel hij niet veel tanden meer heeft kan hij de andere katten dan toch flink beschadigen. Andere katten zijn dan ook allemaal bang voor hem.

Daarom zit Truman al sinds februari 2021 in een aparte ruimte in het asiel. En omdat de vrijwilligers het allemaal heel druk hebben krijgt hij veel te weinig aandacht. Dat is erg triest voor hem want hij houdt zoveel van mensen. Hij wil zo graag op schoot zitten en lekker geaaid worden, en dan lekker spinnen en kneden. Truman is echt een lieverd die een fijn huis verdient, waar hij de liefde en aandacht krijgt die hij zo graag wil.

Het leven op straat en de vechtpartijen met andere katten hebben hun sporen nagelaten op Truman. Hij heeft bijna geen tanden meer en mist een stukje uit zijn oor. Ook heeft hij soms een tranend oogje. Daar heeft hij verder geen last van, en hij hoeft er ook niet voor behandeld te worden. Verder is hij goed gezond en hij is altijd blij om je te zien. Behalve op schoot ligt hij ook graag op een dekentje of een zacht mandje. Hij houdt van lekker in de zon liggen achter het raam. Truman kan prima binnenshuis gehouden worden maar een buitenruimte vindt hij ook fijn, als die maar veilig (dus afgeschermd) is, zodat hij niet met andere katten in contact komt.

Spelen doet hij graag met balletjes, speelgoedmuisjes en kleedjes. Hij omhelst een kleedje en gaat ermee spelen. Daar wordt hij helemaal blij van. Verder is hij dol op natvoer en kattensnoepjes.

Alle vrijwilligers zijn dol op Truman en we weten zeker dat jij dat ook zult zijn als je hem ziet!

Wie geeft hem zijn eigen plekje?

Over de kat Truman

Europeesche korthaar
€100-€210
Stichting

Algemene info

Ja
Kortharig
Kater

Thuissituatie

Ja, met alle kinderen
Nee
Nee
Een balkon/dakterras

Karakter

Ja
Nee
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee

Toelichting

De adoptiekosten € 190,-

Dit is incl.
De vlucht
Castratie/sterilisatie
Ontworming/ontvlooing
Europeesch paspoort
FIV/FELV test

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.