Siem

Verhuiskat

's-Gravenhage

6 jaar

Kater

25-11-2021


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Siem is een ontzettende lieve kater van 6 jaar die houdt van aandacht, knuffelen, catstick-snoepjes, speelgoedhengels (het liefst met veren, zodat hij die binnen 1 dag op kan eten) en vooral van buiten zijn.

Siem deelt zijn dag het liefst in met veel buiten zijn en komt tussendoor vaak genoeg even binnen om een paar uur naast je te slapen en lekker te knuffelen of een snoepje te ontvangen.

Wij zoeken voor Siem dus vooral een huis waar hij veel buiten kan komen, dit is een must. Bij zijn vorige huis mocht hij de buurt verkennen, maar aangezien wij in de randstad wonen is dat bij ons geen optie. Zijn vriendelijke en nieuwsgierige karakter maakt dat wij bang zijn dat hij onder een auto terecht komt of wordt meegenomen. Mocht je ook niet willen dat hij verder van huis gaat dan is een grote afgesloten tuin echt nodig, want ook al lijkt hij wat lomp en groot, klimmen kan hij als de beste en snel is hij als hij er zelf zin in heeft.

Daarnaast is het belangrijk dat Siem een huisje krijgt waar het rustig is. Wij zijn erachter dat hij namelijk niet houdt van drukte en totaal niet van drukke kinderen. Wij twijfelen enorm of Siem met andere katten zou kunnen. Aan het begin ging het met onze kitten erg goed, maar helaas waardeert hij de aanwezigheid van hem nu over het algemeen niet meer. In de ochtend wassen ze elkaar nog, maar in de loop van de de dag als Dizzy wilt spelen vindt Siem het een beetje spannend. Dit uit zich in grommen en blazen, uithalen zou hij nooit doen behalve een dramatisch pootje zwaaien. Wij weten niet of hij samen kan met honden. Siem is zelf erg onzeker en het is belangrijk dat er rustig en met geduld met hem wordt omgegaan. Wij vermoeden dat hij bij zijn vorige huis(jes) helaas wel eens een tikje heeft gehad, aangezien hij soms bij snelle bewegingen in elkaar kan deinzen...

Siem zal je nooit pijn doen en is een super makkelijke kat. Hij heeft echt zijn hart op de goede plek, maar het is wel belangrijk dat er met rust en geduld met hem wordt omgegaan. Als hij terug is van zijn avonturen is hij het liefst bij je en ligt hij lekker tegen je aan of bij je in de buurt.

Siem kletst veel en heel hard (een echte Oosterse miauw) en geeft goed aan waar hij behoefte aan heeft. Wij merken dat hij deze vooral inzet als hij naar buiten wilt of wanneer het tijd is om te spelen :)

Voor Siem en onszelf hebben we zijn belangen (hoe moeilijk ook) losgekoppeld van ons gevoel, want zijn welzijn staat voorop... Siem gaat alleen naar een adres waar wij ons 10000% goed bij voelen.

Over de kat Siem

Heilige Birmaan
€25-€50
Overig

Algemene info

Ja
Langharig
Kater

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Onbekend
Onbekend
Een tuin is noodzakelijk

Karakter

Ja
Ja
Ja
Ja

Feiten

Ja
Nee
Ja
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Begin februari hebben mijn vriend en ik Siem overgenomen van een gezin, omdat hij een hele luide, zware en mannelijke miauw heeft. Hier konden zij niet meer tegen en daarom zochten zij een huis waar hij alle aandacht kreeg. Aan ons werd verteld dat hij hield van drukte en gezelligheid, hij wel af en toe naar buiten kon maar het geen must was en dat hij waarschijnlijk een kattenmaatje miste, helaas bleken deze dingen niet helemaal te kloppen. Al sinds de overdracht worden Siem's papieren tevergeefs aan ons beloofd, wij hebben dan ook geen stamboom en zelf een paspoort laten aanmaken. Over zijn geschiedenis is verder vrij weinig bekend, behalve dat hij vermoedelijk een dek-kater in de broodfok is geweest

Helaas kunnen wij zijn grootste behoefte - buiten zijn - niet genoeg vervullen. We merken dat hij hierdoor elke dag wat ongelukkiger wordt en gestrest. Dit resulteert onder andere in afwijkend gedrag en een chagrijnige kat, wat wij graag nader toelichten bij oprechte interesse. Alle medische oorzaken hebben wij uitgesloten en ook homeopathische middelen hebben wij eerder gebruikt, helaas verhelpt dit het probleem slechts tijdelijk alvorens het zich herhaalt.

Hij is bij ons tweemaal naar de trimmer geweest. Toen we hem gingen ophalen zat hij onder het vilt en kale plekken waardoor we hem gedeeltelijk hebben moeten laten scheren. De vacht is nu mooi aangegroeid. De tweede keer is hij ontdaan van een gedeelte van zijn wintervacht. Siem is heel makkelijk bij de dierenarts en trimmer. Volgens de trimmer maakten katten zoals hij hun werk een stukje leuker


Wij vragen voor Siem een bijdrage van € 50,00.

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.