Beyoncé

Stichting

Verhuishond

Anna Paulowna

8 maanden

Teef

Middel (35-70 cm)

25-11-2021

Griekenland


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Naam: Beyoncé
Geslacht: teef (nog niet gesteriliseerd)
Geboortedatum: ca. maart 2021

Schouderhoogte: ca. 45 cm
Gewicht: ca. 15 kg

Verblijfplaats: Beyoncé logeert bij een gastgezin in Anna Paulowna (NH).

Beyoncé is in juli geadopteerd, maar helaas door te weinig tijd binnen het gezin om een jonge hond goed te begeleiden is er voor overplaatsing gekozen. Het alleen thuis zijn zal weer langzaam opgebouwd moeten worden.
We zijn dan ook op zoek naar een stel of gezin die veel thuis zijn en die de komende maanden de juiste begeleiding en rust kunnen bieden aan Beyoncé.

Beyoncé is een lieve en slimme hond. Ze is energiek, enthousiast en dol op spelletjes. Vooral spelletjes waar ze bij na moet denken vallen in de smaak. Beyoncé houdt van ravotten en is dol op het strand en water. Zwemmen kan ze als geen ander. Kinderen zijn geen enkel probleem als de kids weten hoe ze met honden om moeten gaan. Voor een betere kans op slagen, om overprikkeling te voorkomen en omdat Beyoncé in haar enthousiasme kinderen omver kan lopen, zullen we haar – als er kinderen in het gezin aanwezig zijn – alleen plaatsen bij kinderen van 12 jaar en ouder. Beyoncé houdt ervan om dicht bij haar roedel te zijn. Ze ligt graag tegen haar baasje aan te slapen. Beyoncé is zindelijk, kent de basiscommando’s als zit, lig, blijf en naast. Trucjes leert ze makkelijk aan – rollen voor een snoepje had ze binnen enkele minuten door.

Over de hond Beyoncé

Chien de la Rue
€275-€425
Stichting

Algemene info

Teef
Nee
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kinderen vanaf 5 jaar
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Ja

Toelichting

Wij hanteren een zorgvuldige adoptieprocedure inclusief een uitgebreide telefonische intake en een huisbezoek vooraf. Na de adoptie bieden wij een nazorgtraject.

Wij werken met plaatsingsovereenkomsten.

Uiteraard stellen wij hoge eisen aan de gezondheid van de honden die naar Nederland komen: ze voldoen allemaal aan de wettelijke eisen (chip, paspoort, Rabiës-vaccinatie), daarnaast hebben ze ALLE benodigde cocktail-entingen gehad en zijn tevens getest op Ehrlichia, Anaplasma en hartworm. Onze honden die op het moment van reizen 6 maanden of ouder zijn, zijn geneutraliseerd en getest op Leishmania (honden jonger op Leishmania testen heeft geen nut vanwege in het bloed aanwezige antistoffen van de moeder).
‼️ Beyoncé is nog niet gesteriliseerd bij haar ex-baasjes.

De adoptiebijdrage t.w. €290,- is een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Tijdens de telefonische intake wordt u uitgebreid op de hoogte gebracht van de voorwaarden en vereisten.

Uit veiligheidsoverwegingen en voor het gemak van onze adoptanten geldt een verplichte afname van een veiligheidstuig en riemenset.

GEVOLGEN CORONA-CRISIS EN COVID-TOESLAG
De Corona-crisis heeft ook op onze stichting een grote impact, o.a. op het vervoer van onze adoptiehonden van Lesbos naar Nederland. Door het ontbreken van vluchtbegeleiders moeten wij zelf heen en weer vliegen om de noodzakelijke doorstroom van honden te behouden. Wij mogen dit blijven doen, omdat Animal Welfare valt onder “essentiële reizen” en we voeren dit transport uit onder toeziend oog van de NVWA.
Echter, onze adoptiebijdrage is gebaseerd op vluchten die wij aangeboden krijgen van reizigers die voor vakantie of werk heen en weer vliegen. Nu wij zelf de kosten moeten dragen voor de vluchten, overnachtingen, COVID PCR- en sneltests, kost elke adoptie ons gemiddeld VEEL meer dan wij ontvangen aan adoptiebijdrage. Vanwege extra (reis)kosten zijn wij daarom genoodzaakt om vanaf februari 2021 bovenop het reguliere adoptiebedrag een verplichte COVID-toeslag te berekenen.
Daarnaast blijven we donaties werven om tekorten aan te vullen.
Zodra het voor ons weer financieel haalbaar is, zullen we uiteraard deze toeslag herzien/afschaffen.

Na positieve telefonische intakes zullen we de zogenoemde huisbezoeken - als voorlopig alternatief - t.b.v. screening via beeldbellen doen OF een kennismaking/’huisbezoek’ – als beide partijen daarmee instemmen en de reisafstand naar de betreffende kandidaat-adoptant voor onze vrijwilligers haalbaar is – op anderhalve meter afstand (buitenshuis). Aan gastgezinnen van en kandidaten voor honden in Nederland vragen we m.b.t. kennismakingen en overdrachten vooralsnog speciale maatregelen in acht te nemen.

Bij interesse vernemen wij graag wat basisinformatie over je thuis-, woon-, leef-, werk-, en gezinssituatie en of er andere huisdieren aanwezig zijn. Honden worden NIET gereserveerd voor vakanties, ziekenhuisopnames, verbouwingen, verhuizingen, etc.

Wij doen NIET aan logeerweekendjes.

Combined Shape Created with Sketch. Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.