Stichting AAI (Animal Association International)

Stichting AAI streeft naar het verhogen van het bewustzijn van de mens voor het welzijn van dieren in het algemeen en zwerfhonden in het bijzonder.

Animal Association International (AAI) is als initiatief gestart in 1994 en als Stichting AAI opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in 1997. Stichting AAI is een non-profit organisatie. Zij is voor al haar inkomsten volledig afhankelijk van giften en donaties; bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen salaris of financiële vergoedingen. De stichting heeft vijf bestuursleden, een groep vaste vrijwilligers en donateurs. Stichting AAI is ANBI gecertificeerd.
De door stichting AAI geselecteerde buitenlandse kansloze maar plaatsbare honden worden direct vanuit het buitenland of na een eerste opvang in een gastgezin, met een bruikleenovereenkomst, geplaatst bij Nederlandse gezinnen/families. Dit gebeurt na zorgvuldige screening van de potentiële baasjes, waarbij er gezocht wordt naar de optimale match tussen baas en hond. De buitenlandse honden komen over het algemeen uit door stichting AAI gecontroleerde asielen/opvang; deze werken volgens de officiële procedures met betrekking tot het vervoer van honden vanuit het buitenland naar Nederland. Om een (zwerf)hond in Nederland ter adoptie te kunnen aanbieden, wordt de hond volgens een strenge procedure van AAI geplaatst. Ze worden onderzocht door een dierenarts, gevaccineerd, gechipt en getest op de daar in het buitenland voorkomende ziektes. Alle teefjes (met uitzondering van nog te jonge pups) worden onvruchtbaar gemaakt. Absolute voorwaarde voor het overbrengen van
een hond naar Nederland is dat de hond gezond is (gezondheidsverklaring, bloedtesten en entingen) en dat de hond gesocialiseerd is.
Op deze wijze zijn al vele honden succesvol bij Nederlandse baasjes terechtgekomen.

Je kunt de reviews alleen lezen of plaatsen als je onze supporter bent.

Word supporter
icon-arrow-left Created with Sketch.