Honden uit Portugal

Ik ben Sjoukje Hoekstra 57 jaar getrouwd in het bezit van 3 Spaanse honden en 1 uit Portugal. Ik woon in het prachtige Friese land.

Ik ben Sjoukje Hoekstra van de stichting ‘Honden uit Portugal’. In het buitenland hebben dieren het vaak toch veel slechter dan hier in Nederland, en ik ben zo iemand die zich het lot van de zwerf-/straathonden in het buitenland – vooral Portugal – erg aantrekt.
Deze honden worden vaak ingeslapen als ik ze niet redt met mijn stichting, ik ben nu 3 jaar actief voor mezelf.

Ik heb mij jarenlang ingezet voor diverse stichtingen, tot ik een paar jaar geleden besloot om alleen verder te gaan. Toen heb ik stichting ‘Honden uit Portugal’ opgericht. Inmiddels heb ik hulp van meerdere mensen.

De meeste honden van onze stichting komen van het Quinta Da Abelenda Resort in Portugal.
Hier worden de dieren als eerste opgevangen en kunnen ze bijkomen. Veel honden hebben – soms jarenlang – in angstige, stressvolle situaties gezeten, soms in overvolle dodingsstations. Ik heb goed contact met een dame genaamd Juliette Spierings, en in overleg met haar of andere medewerkers wordt er een selectie gemaakt.
Ik vliegt zelf ook regelmatig naar Portugal.
Honden moeten namelijk wel geschikt zijn voor adoptie, dus ze worden beoordeeld op karakter en hoe open en sociaal ze zijn naar andere mensen en dieren toe.
Er wordt gekeken of ze samen kunnen met reutjes en/of teefjes of juist niet, of ze met kinderen overweg kunnen, etc.. Alleen zo kan ervoor gezorgd worden dat de honden uiteindelijk een passend/goed thuis vinden.

Mocht jij een hondje zoeken kijk dan zeker even op de website of op mijn Facebook-pagina.
Voordat de honden op weg naar Nederland gaan zijn ze volledig ingeënt, gechipt, ontwormt en ontvlooid.
Afhankelijk van de leeftijd zijn ze ook geholpen.
Om deze kosten te dekken wordt er wel een bijdrage voor de adoptie gevraagd.

Je kunt de reviews alleen lezen of plaatsen als je onze supporter bent.

Word supporter
icon-arrow-left Created with Sketch.