Stichting Podencoworld

Stichting Podencoworld helpt verlaten en mishandelde Podenco's in Spanje en ondersteunt circa 25 asielen ter plekke. Inmiddels hebben al meer dan 2.000 Podenco's een fijne baas gevonden.

Stichting Podencoworld Nederland is in 2011 opgericht. Stichting Podencoworld Nederland helpt achtergelaten, verwaarloosde en mishandelde Podenco's in Spanje. Ons team bestaat uit zeer gemotiveerde vrijwilligers die zich allemaal onbetaald en met veel enthousiasme inzetten voor het welzijn van de Podenco's in nood. De stichting beoogt geen winstoogmerk. Wij werken nauw samen met diverse dierenasielen ter plaatse, deze asielen worden met enige regelmaat door vrijwilligers van de stichting bezocht.

In Spanje en Portugal worden de Podenco's met name gebruikt voor de jacht op konijnen. De grotere Podenco's worden ook gebruikt voor de jacht op groot wild, dit gebeurt in grote jachtroedels genaamd rehala's. Wanneer blijkt dat een Podenco onvoldoende jachtinstinct heeft, dan heeft de Podenco voor de jager geen nut meer en wordt de Podenco verlaten.

Verlaten lopen zij uitgehongerd rond in de jachtgebieden, langs de wegen of op straat, velen eindigen in een dodingstation. Het jachtseizoen duurt slechts enkele weken, de rest van het jaar verblijven de Podenco's opgesloten in een jachtkennel, vaak een afgesloten hut of bunker zonder daglicht, of liggen zij te vegeteren aan een korte ketting in de zon. Ook worden zij vaak maar een of tweemaal in de week gevoed en gedrenkt door de jagers 'want een hongerige Podenco jaagt beter'. Duizenden Podenco's per jaar worden verlaten, de meeste Podenco's komen aan hun eind in een perrera, een gemeentelijk asiel met dodingstation.

De gelukkigen worden afgegeven bij een refugio (asiel van dierenbeschermers) en krijgen een hierdoor een kans op adoptie. De Podenco's worden echter in Spanje en Portugal niet of nauwelijks gezien als huisdier. Hierdoor is adoptie binnen deze landen bijna niet mogelijk.

Een aantal vrijwilligers van Stichting Podencoworld zetten zich reeds sinds 2005 in voor de Podenco's, gezamenlijk hebben de vrijwilligers ondertussen meer dan 2.000 Podenco's een liefdevol thuis in Nederland en Belgiƫ kunnen...

KvK nummer 53675118

UBN nummer 6537216

Je kunt de reviews alleen lezen of plaatsen als je onze supporter bent.

Word supporter
icon-arrow-left Created with Sketch.