Aantal zwerfdieren in grote steden explosief toegenomen

Op verschillende plekken in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Maastricht en Utrecht zwerven sinds vandaag 1899 honden en katten. Zij zijn naarstig op zoek naar een baasje en een warm thuis, zodat zij de komende herfst en wintermaanden niet in de kou hoeven door te brengen.

Publiciteit Van onze redactie
03-10-2021

Neem kat Lilly, een 10 jaar oude poes, die maar niet kan klikken met de andere huisdieren. 

Of hond Buck, een 5 jaar oude herder, wiens baasje niet meer voor hem kan zorgen omdat ze niet voldoende financiële middelen heeft.

Deze dieren moeten zo snel mogelijk van straat worden gehaald. Als jij een hond of kat vindt, laat het dan aan ons weten door ons een foto van het dier te sturen, waar je hem gevonden hebt en je naam. Wij kunnen helpen een goed passend baasje te vinden! 

****

Dit was de aanjager van onze dierendagactie. Hieronder volgt het persbericht: 

1899 dakloze dieren gevonden

AMSTERDAM – Sinds vanmorgen zwerven er 1899 honden en katten door de straten en parken van Amsterdam, Rotterdam, Breda, Maastricht en Utrecht. Zij zijn allemaal op zoek naar lief nieuw baasje…

Natuurlijk lopen de dieren niet echt door de straten en parken, gelukkig niet! Zij zitten nu nog bij hun oude baasjes die om wat voor reden dan ook niet meer voor hun dieren kunnen zorgen. 

Recordaantal dieren zoekt een baasje

Nog nooit stonden er zoveel dieren op Verhuisdieren.nl die herplaatst moeten worden. ‘Helaas zitten er toch wel wat profielen bij van mensen die te impulsief een dier hebben aangeschaft in coronatijd en zich nu realiseren wat de zorg voor een huisdier inhoudt. Soms is het vanwege financiële redenen, soms vanwege tijdgebrek. Of het hebben van een hond blijkt toch iets intensiever te zijn dan van tevoren bedacht’, legt oprichter van Stichting Verhuisdieren, Femke Pasquino-De Harde uit.

Instax, onderdeel van Fujifilm, trok zich het lot van deze dieren dusdanig aan dat zij Stichting Verhuisdieren wilden ondersteunen zo snel mogelijk een fijn thuis te vinden voor deze honden en katten. Samen bedeachten zij voor dierendag een guerrilla-campagne waaraan influencer @ladygoldapple - alias Charissa Goldapple - belangeloos haar medewerking verleende.

Bekijk ons campagnefilmpje

Femke: ‘We willen mensen bewust maken dat een dier geen wegwerpartikel is dat je weer weg doet als het even niet meer in je leven past. Daarom hebben we – naast deze ludieke actie - ook met een viertal vooraanstaande influencers op Instagram een mooie video gemaakt, waarin we de nieuwe baasjes van deze 1899 dieren oproepen vooral heel goed na te denken voor zij een dier aanschaffen.’ 

Recordaantal dieren vond ook weer een fijn thuis

Gelukkig blijft de vraag naar een fijn viervoetig maatje groot. In september wisten 1.412 dieren via Verhuisdieren een nieuw thuis te vinden, een absoluut record in het twaalfjarig bestaan van de stichting.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.