Adoptiehond Pasta maakt van stel een familie

Soms krijgen bij Verhuisdieren zulke enthousiaste verhalen binnen van onze succesmatches dat we jullie deze niet willen onthouden. Emma vertelt zo vol liefde over haar adoptiehond Pasta, lees en geniet mee…

Succesmatches Van onze redactie
12-05-2023

‘Wij hebben eind vorig jaar een succesmatch gehad met Lyssa, die nu Princess Pasta Peanutbutter heet (roepnaam "Pasta", en in het Engels omdat mijn partner Brits is). Ze is onze allerbeste vriendin.

Karakter ontdekken

In het profiel op Verhuisdieren werd ze omschreven als rustig, zelfstandig en dat ze graag aandacht komt zoeken. Hoewel dat allemaal klopt, hebben we de afgelopen maanden haar persoonlijkheid helemaal mogen ontdekken… en ze wat is ze leuk!

Pasta is een eigenwijze aardappel waarvan we nog steeds niet weten of ze superslim of heel dom is. Ze is een ontzettende drama queen, doet grappige dansjes als ze de brokjestrommel hoort en komt graag met je knuffelen als je op de grond gaat liggen.

Klokslag om 16 uur staat ze op uit haar mand in de woonkamer en komt ze eisend in de deuropening van de werkkamer staan. Want het is nu duidelijk tijd om te stoppen met werken en met Pasta te spelen!

Apporteren... of niet

Ze snapt apporteren niet, maar vindt het geweldig om achter een vliegende bal aan te rennen en er dan naar te gaan kijken totdat wij hem weer komen oprapen. Ze kan heel goed luisteren als ze daar zin in heeft, of wanneer we de juiste snackjes bij ons hebben. Soms trekt ze haar eigen plan en heeft ze bananen in haar oren.

Naast alle plezier dat we aan Pasta beleven, hebben we ook wel een beetje stress. Het is onze eerste hond en dat is altijd wel spannend, denk ik. Je vraagt je toch altijd af of je het wel goed doet.

adoptiehond pasta van Verhuisdieren

Gezondheid

Daarnaast worstelt Pasta wel een beetje met haar gezondheid. Ze blijkt een allergie te hebben en we zijn nog aan het uitzoeken waarvoor ze precies allergisch is. Ik vind het erg stressvol dat ze duidelijk ergens last van heeft, maar niet kan communiceren wat het is. Sinds we haar hypoallergeen voer geven, gaat het wel beter gelukkig.

Vroeger op straat at ze waarschijnlijk alles wat ze kon vinden en nu krijgt ze betere kwaliteit eten dan wij. Ach ja zo gaat dat, als zij maar blij is, hahaha!

Sinds we Pasta hebben is het mijn grootste hobby om te praten over Pasta. Mijn partner en ik zijn vandaag toevallig zes jaar samen, maar we zijn pas echt een familie sinds dat zij bij ons woont…'