Blijft Verhuisdieren operationeel tijdens corona?

Stichting Verhuisdieren blijft – zo lang het kan – doorgaan met het matchen van dieren aan de best passende baasjes. Het coronavirus vereist wel aangescherpte maatregelen, zoals beschreven in deze blog. We leggen graag uit waarom.

Nieuws Redactie Verhuisdieren
20-03-2020

Wij denken dan ook het belangrijk is dat er een verantwoordelijk platform beschikbaar blijft om dieren te herplaatsen. Er zijn altijd (nood-)situaties waarin een dier zo snel mogelijk een ander baasje moet krijgen.

HULP NODIG BIJ VERZORGING OF WIL JE HELPEN BIJ DE VERZORGING?
Maak dan een oppasprofiel aan voor je huisdieren of een profiel om op een dier te passen

Tijd om het dier te laten wennen

We zien dat het aantal mensen dat een dier zoekt stabiel blijft. Vanuit stichtingen die dieren bij ons herplaatsen horen we ook dat mensen nu de tijd hebben om een dier in huis te nemen, op te voeden en te laten wennen. Normaal nemen mensen daar een paar weken vakantie voor op; nu zijn ze toch thuis.

Lees deze 10 tips voor je een dier gaat adopteren tijdens de corona periode
Wel is het goed om je af te vragen of je na de coronacrisis ook voldoende tijd hebt voor een huisdier…

Geen transport vanuit buitenland

We voorzien wel dat het aanbod van met name dieren uit het buitenland wat zal afnemen. De grenzen zijn gesloten en dat betekent dat geen dieren meer vanuit het buitenland naar Nederland mogen reizen. Dit veroorzaakt schrijnende gevallen in de landen van herkomst; de aanwas van straatdieren gaat gewoon door, de asielen raken overvol en er ontstaat een voedseltekort. Daarnaast zal er vaker besloten moeten worden dieren te euthanaseren. Heel naar…

Langzitters krijgen nu een kans

Maar ook hier zit weer een positieve kant aan. Het is nu de kans voor de langzitters; honden en katten die misschien een (lichte) handicap hebben, iets ouder zijn of een (minimaal) gedragsprobleem hebben. Zij krijgen nu de kans op die gouden mand. Juist omdat nieuwe baasjes ook de tijd hebben om aan de slag te gaan met dat eventuele (minimale) gedragsprobleem.

Zoals de 9 jaar oude Boisse. Zie hier zijn profiel

We raden zoekers dan ook aan om eens terug te bladeren naar de wat oudere matches en met een open vizier de profielen te lezen van dieren die al wat langer op ons platform staan.

Of zoals de 9 jaar oude Schildpad

Huisdier helpt tegen eenzaamheid

Daarnaast is de sociale isolatie die het coronavirus veroorzaakt een eenzame periode voor veel mensen. Dieren kunnen in zulke tijden heel fijne en trouwe maatjes zijn en voorkomen dat mensen zich eenzaam gaan voelen.

De aanwezigheid van een dier verlaagt ook nog eens de stress en helpt mensen situaties beter in perspectief te plaatsen. Daarnaast moet de hond gewoon uitgelaten worden, waardoor je als baasje een fijne reden hebt om toch die frisse neus te gaan halen.

Nogmaals, vraag jezelf wel af of je ook goed voor het dier kunt blijven zorgen als deze spannende tijd voorbij is!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren