Buitenlandse hond Sheila mag eindelijk zichzelf zijn

Af en toe krijgen we spontane mailtjes van gebruikers van Verhuisdieren die hun ervaring delen met hun adoptiedier. Dit keer delen Dick, Martine en hun kinderen Max en Job hun ervaring met de adoptie van hond Sheila.

Succesmatches Van onze redactie
07-08-2021

‘Vanaf april 2021 zijn wij de gelukkige baasjes van Sheila. Ze komt uit Moldavië en is als pup van straat gehaald. Vervolgens heeft zij maar liefst vijf jaar in een shelter gezeten. Ze heeft veel meegemaakt, is wat onderdanig en onzeker en was daardoor ‘prooi’ voor dominante honden. In het shelter trok ze zich erg terug en kon ze zichzelf niet zijn. 

Ontlading van blijdschap

Nu is ze aantal maanden bij ons en merk je dat ze steeds meer kan ontspannen en daardoor steeds meer zichzelf kan zijn. Af en toe krijgt ze nu een enorme ontlading van blijdschap waarbij ze uitbundig rent door tuin en huis… Dat is genieten!

Wat ik heel jammer vind is dat ik merk dat er soms behoorlijk aversie is tegen buitenlandse honden. Als Sheila wat terughoudend reageert op vreemde en soms overenthousiaste Nederlandse honden, ‘ligt dat aan die buitenlandse hond’. Om Sheila te laten wennen aan dit blije “geweld” ga ik mee in dat enthousiasme en begroet ik de honden vriendelijk. Hiermee laat ik Sheila zien dat het goed is en dat lijkt te werken! 

Trots

Wat ben ik dan trots op haar en op ons dat ze de kans en mogelijkheid heeft om na het leven wat ze gehad heeft weer vrolijk en onbezorgd kan genieten van haar leven nu.

We zijn er nog niet, maar zover gaat ze zeker komen!

Ja, het is misschien makkelijker om te kiezen voor een gezonde Hollandse pup zonder rugzak. Maar Er zijn ook honden geboren die dit geluk niet hebben gehad en hebben zij dan geen recht op een mooi en zorgeloos leven?  

Als persoon komen wij uit een warm nest en gunnen wij alle wezens op aarde zo’n veilige haven. Wij zijn dat voor Sheila. En elke dag ervaren we haar dankbaarheid. Dat is een groot goed.’